Ο Άντονι Χοπκινς είναι ο "Αλφρεντ Χίτσκοκ"!

Ο σύγχρονος θρύλος της υποκριτικής Αντονι Χόπκινς θα ενσαρκώσει τον θρύλο και μάστερ του σασπένς Αλφρεντ Χίτσκοκ στην βιογραφική ταινία «Χίτσκοκ» που αναμένεται να βγει στις αίθουσες το 2013. Και αλήθεια, ποιος θα ήταν καταλληλότερος από τον Χόπκινς που μας προκάλεσε ρίγη ανατριχίλας προσκαλώντας ένα φίλο του «σε δείπνο μ’ ένα καλό κιάντι» ως Χάνιμπαλ Λέκτερ , για να υποδυθεί τον ιδιοφυή δημιουργό που έστειλε ως δώρο γενεθλίων στην μικρή Μέλανι Γκρίφιθ κόρης της αγαπημένης πρωταγωνίστριάς του στα «Πουλιά» Τίπι Χέντρεν , ένα ομοίωμα της μαμάς της σε φέρετρο ;

από τη Βάλια Μπουγιουκλή
Η ταινία είναι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα τόσο του Αντονι Χόπκινς όσο και της ίδιας της βιομηχανίας του Χόλιγουντ που εμπιστεύτηκε τη σκηνοθεσία ενός τόσου βαρύγδουπου πρότζεκτ που κανείς δεν τολμούσε να ακουμπήσει, στον Sacha Gervasi του οποίου οι μόνες γνωστές δουλειές είναι τα σενάρια των ταινιών “The Terminal” και το «Σχέδιο του Χένρι».

Βασισμένη στο βιβλίο “Alfred Hitchcock and the Making of Psycho” του Stephen Rebello ο οποίος ανέλαβε και την σεναριακή προσαρμογή , η ταινία αναμένεται να παρουσιάσει το παρασκήνιο του «Ψυχώ» , του πιο διάσημου και εμβληματικού του παγκόσμιου κινηματογράφου, θρίλερ του Αλφρεντ Χίτσκοκ, που δημιούργησε ολόκληρη «σχολή». Το βιβλίο, που έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές καθώς διαθέτει εκπληκτικά διασταυρωμένη και ακριβή καταγραφή των γεγονότων που περιέβαλαν τη δημιουργία του «Ψυχώ» , παραθέτει όλη την έρευνα που έκανε ο Χίτσκοκ για τον διαβόητο κατά συρροή δολοφόνο Εντ Γκέιν στον οποίο βασίστηκε ο θρυλικός χαρακτήρας Νόρμαν Μπέιτς που ενσάρκωσε ο Αντονι Πέρκινς, όπως επίσης και όλη τη διαδικασία, έρευνα, και ταλαιπωρία από το κάστινγκ μέχρι το τελικό μοντάζ και την έξοδο της ταινίας στις αίθουσες.

Είναι γνωστό ότι ο Χίτσκοκ δεν ήταν απλά μια ιδιοφυία αλλά και ένας σαδιστής δημιουργός που είχε ψύχωση με τις εκάστοτε «ψυχρές, ξανθές» πρωταγωνίστριές του. Οπότε η επερχόμενη ταινία παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς στο πλευρό του Αντονι Χόπκινς θα δούμε δύο από τις πιο καυτές σύγχρονες σταρ να υποδύονται τις γυναίκες – φετίχ του άρχοντα του σασπένς . Η μία είναι η Σκάρλετ Γιοχάνσον που πρωταγωνιστεί στο ρόλο της Τζάνετ Λι , της ηρωίδας του «Ψυχώ», Μάριον Κρέιν που καταφτάνει στο «Μοτέλ Μπέιτς» και «στιγματίζεται» στην κινηματογραφική αιωνιότητα από την κλασική σκηνή στο ντους. Η άλλη είναι η Τζέσικα Μπιλ που εμφανίζεται στο ρόλο της Βέρα Μάιλς, της ηθοποιού που υποδύονταν σε δεύτερο ρόλο την αδερφή της Μάριον Κρέιν/Τζάνετ Λι του «Ψυχώ» και επρόκειτο να γίνει η επόμενη αγαπημένη «ψυχρή ξανθιά» του Χίτσκοκ μετά την Γκρέις Κέλι εάν η εγκυμοσύνη της δεν την είχε βγάλει από το «πεδίο βολής» του ιδιόρρυθμου δημιουργού.

Στο καστ συναντούμε επίσης το όνομα του γοητευτικού Τζέιμς Ντ’ Αρσι στο ρόλο του Αντονι Πέρκινς και του Μάικλ Γουίνκοτ στο ρόλο του serial killer Εντ Γκέιν που είχε ψύχωση με τη μητέρα του, κανιβάλιζε τα θύματά του κι έντυνε με το δέρμα τους τα έπιπλά του και αποτέλεσε την αρρωστημένη πηγή έμπνευσης για τον ανατριχιαστικό χαρακτήρα του Νόρμαν Μπέιτς.

Το all – star cast συμπληρώνεται από την Ντέιμ Ελεν Μίρεν στο ρόλο της αιώνιας, μέχρι το θάνατό του, αγαπημένης (και πολλαπλώς κερατωμένης) συζύγου και συνεργάτιδας του Χίτσκοκ, Αλμα Ρεβίλ και τον ξεχασμένο εδώ και αιώνες “Karate Kid” Ραλφ Μάτσιο ο οποίος υποδύεται τον Τζο Στεφάνο, σεναριογράφο του κλασικού «Ψυχώ» !

Αναμφισβήτητα, από κάθε άποψη , μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες της επόμενης χρονιάς – όπως ήταν άλλωστε και κάθε ταινία της ίδιας την κινηματογραφικής μεγαλοφυίας του Χίτσκοκ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More