Mad Max, η επιστροφή! (Ιδέες, δεν υπάρχουν!)


Ηταν απλά θέμα χρόνου. Οι πρωτότυπες ιδέες έχουν στερέψει προ πολλού, τα remake, sequel, prequel, spin-off φέρνουν φράγκα αλλά τίποτα δεν μπορεί να ασκήσει τη γοητεία και τις εισπράξεις του πρωτότυπου. Οπότε τι κάνουμε; re-imagining

από τη Βάλια Μπουγιουκλή

Αυτή είναι η νέα ορολογία – τάση του Χόλιγουντ που αφού «επανεφηύρε» τη μυθολογία του κλασικού «Αλιεν» με τον «Προμηθέα» και τον δημιουργό του πρωτότυπου  Ρίντλεϊ Σκοτ να δίνει τις σκηνοθετικές οδηγίες στο αμφιλεγόμενο νέο κεφάλαιο του σινεμά τρόμου και επιστημονικής φαντασίας, έδωσε το πράσινο φως σ’ έναν άλλον τέως ανεξάρτητο δημιουργό, να επιστρέψει στις ρίζες της ταινίας που τον καθιέρωσε και αποτέλεσε σταθμό στον παγκόσμιο κινηματογράφο.
Ο ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Μίλερ ( ή Τζορτζ Μηλιώτης όπως είναι το πραγματικό του όνομα) επιστρατεύτηκε να επιστρέψει στο σύμπαν της καλτ δυστοπικής περιπέτειας του «Μαντ Μαξ» , σκηνοθετώντας το “Mad Max: Fury Road” στο οποίο, όπως και στον «Προμηθέα»,πρωταγωνίστρια θα είναι η Σαρλίζ Θερόν ( που το έχει γυρίσει κατά πως φαίνεται στην ερμηνεία ψαγμένων bad-ass χαρακτήρων).
Αλήθεια , χρειαζόμαστε μία νέα ταινία «Μαντ Μαξ» ; η απάντηση είναι αρνητική αλλά σύμφωνα με την Σαρλίζ Θερόν, η νέα φουτουριστική περιπέτεια που έχει στον τίτλο της έναν από τους πιο καλτ χαρακτήρες του σινεμά στον οποίο έδωσε σάρκα και οστά ο Μελ Γκίμπσον κερδίζοντας την διασημότητά του, δεν θα είναι ούτε σίκουελ ούτε πρίκουελ. Αντιθέτως , όπως αποκάλυψε η πανέμορφη Σαρλίζ, το νέο κεφάλαιο στη μυθολογία του Μαντ Μαξ, θα αποτελέσει την έναρξη μίας νέας τριλογίας.

Πάντως ο καλτ χαρακτήρας του Μαντ Μαξ που ενσάρκωσε ο Μελ Γκίμπσον ,θα είναι ο κεντρικός ήρωας και στη νέα ταινία αλλά αυτή τη φορά ο Τομ Χάρντι  είναι αυτός που 25 χρόνια μετά το “Mad Max : Thunderdome” αναλαμβάνει να αντικαταστήσει τον “Road Warrior” του δυστοπικού μέλλοντος που σφράγισε την καριέρα του Μελ Γκίμπσον αλλά και τον sci-fi κινηματογράφο. Μένει να δούμε αν ο εμπνευστής του πρωτοποριακού πρωτότυπου Τζορτζ Μίλερ, που οι μόνες πετυχημένες δουλειές του μετά το «Μαντ Μαξ» ήταν τα εκ διαμέτρου αντίθετα, αν και πολύ πετυχημένα «Οι Μάγισσες του Ιστγουικ» και “Happy Feet” , διαθέτει ακόμη το «μαγικό άγγιγμα» που κάποτε μας χάρισε μία από τις πιο κλασικές , διαχρονικές , πρωτοποριακές και προφητικές ταινίες για το μέλλον μιας  ανθρωπότητας που εξαρτάται από τη διάθεση καυσίμων.  Και μάλλον οι δημιουργοί της ταινίας δεν θα μπορούσαν να βρουν καταλληλότερο timing !


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More