Οι 300 Έλληνες που επένδυσαν 1 δισ. ευρώ για επίτια στο Λονδίνου...

Το όνειρο κάθε –σκεπτόμενου- Έλληνα ήταν πάντα να βάλει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του. Ποτέ όμως δεν διευκρινίστηκε αν αναγκαστικά το κεραμίδι αυτό θα έπρεπε να είναι αυστηρά ελληνικό.
Έτσι κάποιοι που έκαναν όνειρα για διεθνή
καριέρα, φρόντισαν να βάλουν και
κεραμίδι στην αλλοδαπή… Φυσικά, δεν θα είχε αξία αν
μιλούσαμε για Έλληνες που αναγκάστηκαν να
φύγουν στην ξενιτιά, για να γευτούν το πικρό ψωμί της.
Τα ονόματα γιατρών, δικηγόρων, πολιτικών, επιχειρηματίων, καλλιτεχνών και δημοσιογράφων φιγουράρουν σε μια νέα και… χρυσοποίκιλτη λίστα του υπουργείου Οικονομικών. Είναι οι Έλληνες που έχουν επενδύσει το… ευτελές ποσό του 1 (ενός ) δισ. ευρώ στη βρετανική  κτηματαγορά. Γιατί είναι αλλιώς να ξυπνάς υπό τους ήχους της καμπάνας της Παναγιάς της Ελεούσας και αλλιώς από το κτύπημα του Big Ben.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η λίστα των βρετανικών αρχών είναι αποκαλυπτική, δεδομένου ότι περιλαμβάνονται πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν τις ελληνικές ελεγκτικές αρχές να φτάσουν στους πραγματικούς ιδιοκτήτες των ακινήτων.
Οι βρετανικές αρχές στο πλαίσιο της διοικητικής συνδρομής έστειλαν στο Υπουργείο κάποια «καυτά» στοιχεία για τις δραστηριότητες των Ελλήνων εις τας Λόνδρας… Να λοιπόν τα πρώτα συμπεράσματα:
- Την τελευταία διετία έχουν αποκτηθεί από Έλληνες ακίνητα αξίας από 100.000 ευρώ έως και 3.000.000 ευρώ.
- Συνολικά έχουν τοποθετηθεί κεφάλαια ύψους άνω του ενός δισ. ευρώ σε ακίνητα στο Λονδίνο.
- Οι περισσότερες αγοραπωλησίες έχουν πραγματοποιηθεί στα ακριβά προάστια του Λονδίνου.
-  Στη λίστα περιλαμβάνονται ονόματα πολιτικών, γιατρών, δικηγόρων, δημοσιογράφων, καλλιτεχνών και επωνυμίες επιχειρήσεων.
- Υπάρχουν ακόμα και off shore εταιρείες, οι οποίες όπως φαίνεται βρίσκονται υπό τη σκέπη Ελλήνων που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα.
Προς έλεγχο η πηγή εσόδων
Προέρχονται όμως τα χρήματα της αγοράς από τον… ιδρώτα των κατόχων τους ή αποτελούν προϊόν παράνομου πλουτισμού;
Πλέον, το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να διασταυρώσει τα στοιχεία για να εξακριβώσει αν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στο Λονδίνο, τα έχουν δηλώσει στη δήλωση που κάνουν κάθε χρόνο στην Εφορεία.
Βέβαια, μην περιμένετε να δείτε, σε περίπτωση αναντιστοιχίας ή… παράλειψης, κάποιον στη φυλακή, μιας και η μη αναγραφή των ακινήτων αφορά τυπική παράβαση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More