Βενιζέλος εναντίον Παπουτσή: Και τώρα οι δυο τους!!!

Καθαρά Δευτέρα. Η πρώτη ημέρα της νηστείας, 40 ημέρες πριν από την Ανάσταση. Οι χαρταετοί ψηλά, ο χαλβάς και ο ταραμάς στο τραπέζι. Και ενώ οι
Έλληνες προσπαθούν να ξεχάσουν έστω και για λίγο τον Γολγοθά δίχως τέλος, ο Χρήστος Παπουτσής με μια κίνηση…ματ(!) φέρνει την αναστάτωση.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη παραιτείται για να διεκδικήσει την Προεδρεία του ΠΑΣΟΚ. Μια παραίτηση που άργησε 15 ημέρες… Και αν τα καμένα κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, τα επεισόδια με αρκετούς ευυπόληπτους πολίτες δεν είναι αρκετά για να τον οδηγήσουν σε παραίτηση, η προεδρεία της παράταξης την οποία υπηρετεί από τη Μεταπολίτευση είναι αρκετή! Ακόμη και για τους ανθρώπους – ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που συμπαθούν τον κύριο Παπουτσή ο συμβολισμός των κτιρίων που κάηκαν –μετά από τόσα χρόνια- επί υπουργείας του, δεν αποτελούν και το καλύτερο πειστήριο πως είναι ο άνθρωπος για να κάνει τη «βρώμικη δουλειά» στο κόμμα του!
Όσο όμως και αν «ρομαντικές» χαρακτηρίζονται οι επιδιώξεις Παπουτσή για την αρχηγία στην «πλατιά μάζα», δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως αυτή τη στιγμή, είναι εκείνος που μπορεί να «εκφράσει» το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» αλλά και τον Γιώργο Παπανδρέου. Τα ερείσματα του πρώην Υπουργού είναι μεγάλα στον κομματικό μηχανισμό του Κινήματος, αλλά είναι «γρίφος» αν μπορούν να «κινηθούν όλα αυτά τα γρανάζια», μιας και «λάδι δεν υπάρχει»!
Από την άλλη, είναι αλήθεια πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήθελε να είναι ο μοναδικός υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές. Σε μια στιγμή που η παράταξη του βιώνει ημέρες 1975 –σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών δεν θα ήθελε ακόμη μεγαλύτερο κερματισμό του ήδη συρρικνωμένου ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζοντας πως αν η εκλογή πάει σε σκληρό rock  καταστάσεις θα ακούσει πολλά και αναγκαστεί να χρεωθεί και να απολογηθεί για «δυστοκίες».
Η παραίτηση του Βενιζέλου τοποθετείται χρονικά μετά το Eurogroup… Έχοντας ως «παράσημο» το PSI και διεκδικώντας από την ιστορία τον τίτλο του «εθνοσωτήρα» ο πληθωρικός πολιτικός θα πρέπει να… ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί. Οι χειρισμοί του σε σχέση κυρίως με τους διαγραφέντες θα είναι ένα από τα «κλειδιά»… Γερό στομάχι έχει, λογικά θα αντέξει!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More