Whitney Houston: Έσβησε η γυναίκα, όχι η φωνή...

Είχε στα πόδια της όλο τον κόσμο αλλά δεν κατάφερε ποτέ να ξεφύγει από τις καταχρήσεις και τις εξαρτήσεις. Η είδηση πως η 48χρονηWhitney Houston είναι νεκρή σόκαρε την υφήλιο, όχι όμως κι εκείνους που ζούσαν
κοντά της τα τελευταία χρόνια…

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, 2012. 15.45. Στο “Beverly Hills Hotel” επικρατεί πανικός. Καταφτάνουν ασθενοφόρα. Ο κόσμος είναι σαστισμένος. Η γυναίκα που μεταφέρουν στο ξενοδοχείο είναι η Whitnet Houston.”   

Πόσο τραγικά επαναλαμβανόμενη, σε βαθμό βαρεμάρας, γίνεται κάποιες φορές η ατάκα «τραγικό παιχνίδι της μοίρας»… Και πάλι, όμως, η έκφραση αυτή είναι από τις λίγες ή ίσως και η μοναδική, που μπορεί να περιγράψει αυτή τη «συνομωσία του σύμπαντος», όπως πολύ λαϊκά γράφει ο Κοέλιο. «Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας», λοιπόν, όταν θέλουμε να περιγράψουμε τη ζωή τηςWhitney Houston συνοψίζεται σε μια  λέξη… “The Bodyguard”. «Ο Σωματοφύλακας» ήταν ο τίτλος της ταινίας που την εκτόξευσε. «Ο σωματοφύλακας ήταν εκείνος που τη βρήκε νεκρή στο μπάνιο της», σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα των ξένων πρακτορείων.
Η αλήθεια είναι πως τα αμερικανικά δίκτυα μετέδιδαν με επιφύλαξη την είδηση, όχι βέβαια γιατί είχαν σοκαριστεί. Απλά, πριν από μια δεκαετία, η… «είδηση» του θανάτου της Whitney Houston είχε κάνει και πάλι το γύρο του διαδικτύου. Μόνο που αυτή τη φορά, δεν υπήρξε διάψευση, αλλά επιβεβαίωση.

Πάλευε με τις εξαρτήσεις της… Τα ναρκωτικά, τα ποτά, τον πρώην σύζυγό της και πατέρα της κόρης της, Bobby Brown. Μοιάζει λιγάκι με copy paste της ζωής της Amy Winehouse, μόνο που είναι υπερμεγενθυμένη σε διάρκεια. Προσπαθεί να ξορκίσει τους δαίμονές της μπαινοβγαίνοντας σε κέντρα αποτοξίνωσης για χρόνια. Προσπαθεί να ξεπεράσει, μάταια, τον πρώην σύζυγό της… Μέχρι το γάμο της με τον Bobby Brown είχε φροντίσει να έχει το clean cut image. Η εξωτική ομορφιά της και η βελούδινη φωνή της εγγυώνται  μια υπέρλαμπρη καριέρα. Στη δεκαετία του ’80 μετρά δύο «πρωτοσέλιδους» έρωτες… Ο πρώτος με τον Randall Cunninghamstar του αμερικάνικου football και ο δεύτερος με τον Eddie Murphy. Άλλα η γνωριμία της με τον Bobby Brown της αλλάζει για πάντα τη ζωή. Ακαριαίος έρωτας και όπως φάνηκε, παντοτινός. Παντρεύονται το 1992, τρία χρόνια μετά τη γνωριμία τους. Έναν χρόνο αργότερα, η Whitney Houston γίνεται μητέρα ενός κοριτσιού, της Bobbi Kristina Houston Brown. Όλα θα έπρεπε να είναι τέλεια. Είχε ό,τι μπορεί να επιζητεί ένας άνθρωπος στα πόδια της. Κι ομώς…

Η πτώση…
Αρχίζει να μουντζουρώνει η ίδια το πορτραίτο του «καλού κοριτσιού»… Ακυρώσεις συναυλιών, αργοπορία ωρών σε συνεντεύξεις και φωτογραφήσεις. Η Whitney έχει μεταμορφωθεί σε φάντασμα του εαυτού της. Η απώλεια κιλών κινεί τις υποψίες των ρεπόρτερ και των paparazzi. «Η Whitney έχει πέσει με τα μούτρα στα ναρκωτικά»… Η φήμη εξαπλώνεται. Οι φωτογραφίες «μιλάνε»! Άλλωστε, ο Brown δεν ήταν και από τα παιδιά που θα ήθελες να παντρευτεί η αδερφή σου. Το 2009, σε μια ομολογουμένως συγκλονιστική εξομολόγηση στην Oprah Winfrey περιγράφει χωρίς δισταγμό τις σκληρές στιγμές που βίωνε… «Μέχρι το 1996, η καθημερινότητά μου είχε να κάνει μόνο με χρήση ναρκωτικών ουσιών. Δεν ήμουν ευτυχισμένη πλέον. Έχανα τον εαυτό μου». Είναι ο σύζυγός της εκείνος που της γνωρίζει τον κόσμο των ναρκωτικών. Και είναι και ο σύζυγός της η αιτία που «χάνεται» στις παραισθήσεις. «Μια φορά με έφτυσε. Ναι. Με έφτυσε. Και η κόρη μας που κατέβαινε τις σκάλες το είδε»! Ήταν η πρώτη φορά που μιλούσε για το δράμα της. Ήταν η πρώτη φορά που παραδεχόταν όλες εκείνες τις φήμες για τη συμπεριφορά του πρώην συζύγου της και τη χρήση ναρκωτικών. Οι περιγραφές της σοκαριστικές… «Ζούσαμε στο ίδιο σπίτι, καθόμασταν και δεν λέγαμε κουβέντα ακόμη και για μια εβδομάδα. Απλά καθόμασταν και παρακολουθούσαμε τηλεόρασηΤόσο χάλιαΔεν σκεφτόμουν το τραγούδιΕίχα ξεχάσει εντελώς αυτή τη ζωήΕίχα τόσα πολλά χρήματα εκείνη την εποχή». Παραδέχθηκε ότι την έχει χτυπήσει. «Μια φορά με χαστούκισε και ανταπέδωσα κι εγώ, χτυπώντας τον στο κεφάλι με το τηλέφωνο». Μάλιστα είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του για «ενδοοικογενειακή βία».Στη δίκη, όμως, τον υπερασπίζεται. «Ήμουν η σύζυγός του», απαντά στην Oprah. Σε εκείνη τη συνέντευξη χαρακτήρισε τον πρώην σύζυγό της «ναρκωτικό». Αυτή είναι η μεγάλη της αλήθεια.   
Ο θυελλώδης γάμος του παίρνει τέλος το 2006. Ένα χρόνο μετά η ντίβα κρατά το διαζύγιο στα χέρια της. Είναι 46 και προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή της. Οι «δαίμονές» της είναι πάντα εκεί, όμως… Η «αγγελική φωνή», δεν είναι πια «αγγελική». Το πρόσωπο της αποτυπώνει πλήρως τις κακουχίες και τις καταχρήσεις της. Η «one hundred million dollar diva» αντιμετωπίζει και οικονομικά προβλήματα. Οι φήμες τη θέλουν να κινδυνεύει να χάσει την ακίνητη περιουσία της. Προσπαθεί να δανειστεί χρήματα. Όλοι την έχουν εγκαταλείψει. Είναι και η συμπεριφορά της που φοβίζει πλέον. Οι συγγενείς της φοβούνται μήπως κάποια από τη δόση της είναι και η τελευταία. Άλλες φήμες θέλουν την κόρη της, να ζητά να μείνει με τον πατέρα της, παρόλο που την επιμέλειά της την έχει κερδίσει η Houston. Τον προηγούμενο Μάιο, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αφήσει τις εξαρτήσεις της στο παρελθόν μπαίνει ξανά σε κέντρο αποτοξίνωσης. Μάταια…
Όλα οδηγούν στο αναπόφευκτο. Είναι η Whitney Houston άλλη μια star της παγκόσμιας showbiz που δεν κατάφερε να διαχειριστεί όλο αυτόν τον πακτωλό των χρημάτων και της τρομακτικής δόξας; Η διάδοχος της Aretha Franklin, της EllaFitzgerald που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τη χαρισματική φωνή της; Ή απλά είναι άλλη μια γυναίκα που γνώρισε έναν καταστροφικό έρωτα και αφέθηκε υπογράφοντας η ίδια το τέλος; Και αν στο «φινάλε – αμερικανιά» του “Bodyguard” υπήρχε ένας άνθρωπος που την αγαπούσε και ρίσκαρε τη ζωή της για να τη σώσει, η ίδια δεν φρόντισε στην προσωπική της ζωή να βρει τον «φύλακα – άγγελό της». Ο σωματοφύλακας που πλήρωνε, απλώς έφτασε αργά και απλά τη βρήκε νεκρή!

Η καλλιτεχνική οικογένεια της Whitney.Η μητέρα της, Cissy Warwick, ήταν τραγουδίστρια των gospel και των blues, ενώ νονά της και πνευματική της μητέρα ήταν η σπουδαία Aretha Franklin. Ξαδέρφες της επίσης ήταν η ηθοποιός Dionne Warwick και η Dee Dee Warwick


Η Whitney, οι ιλιγγιώδεις πωλήσεις και το Guinness
To 2009 μπήκε στο βιβλίο των Guinness World Records ως η πιο βραβευμένη γυναίκα όλων των εποχών. Στην καριέρα της συγκέντρωσε συνολικά 415 βραβεία, ανάμεσά τους δύο Emmy Awards, έξι Grammy Awards, 30 Billboard Music Awards και 22 American Music Awards. Επίσης, η Whitney Houston ήταν μια από τις best seller καλλιτέχνες που οι πωλήσεις των cdκαι των videos της έχουν αγγίξει τα 170.000.000 παγκοσμίως. Το 2001 υπέγραψε ένα από τα πιο υψηλά συμβόλαια παγκοσμίως, αξίας 100.000.000 δολαρίων! Το πρώτο της προσωπικό album είναι στην κορυφή των πωλήσεων όλων των εποχών για γυναίκα καλλιτέχνη. 


Οι τελευταίες ημέρες της…
Η τελευταία φωτογραφία της Whitney Houston είναι από την Πέμπτη, όπου και εμφανίστηκε σε άθλια κατάσταση στο clubTru Hollywood. Την ημέρα του θανάτου της, σύμφωνα με τα αμερικανικά δίκτυα, μίλησε στο τηλέφωνο με τη μητέρα της και την ξαδέρφη της, Dionne Warwick, και καμία από τις δύο δεν είχε καμία ένδειξη πως κάτι δεν πήγαινε καλά με την τραγουδίστρια. Μάλιστα, η Warwick, ήθελε να σιγουρευτεί πως θα κάθονται στο ίδιο τραπέζι στο pre Grammy Awards partyτου Clive Davis. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Sissy Houston τέλειωσε την τηλεφωνική συνομιλία με την κόρη της στις 15.15. Μισή ώρα αργότερα, έγινε το τηλεφώνημα για ασθενοφόρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More