O "άσσος" στο μανίκι του Obama ονομάζεται... Michelle

Όταν σε κάποια έξοδό της με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ  συνάντησε έναν εφηβικό της έρωτα, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης πιτσαρίας, ο Ομπάμα χαριτολογώντας της είπε ότι αν δεν τον είχε γνωρίσει θα μπορούσε τώρα να ήταν ιδιοκτήτρια αυτής της πιτσαρίας. Η Μισέλ τον κοίταξε στα μάτια και χαμογελώντας του
απάντησε ότι αν δεν την είχε γνωρίσει πιθανότατα ο ίδιος να μην είχε γίνει Πρόεδρος. Σίγουρα αυτή δεν ήταν απάντηση μιας συνηθισμένης γυναίκας. Ποια είναι λοιπόν αυτή η γυναίκα με την τόση αυτοπεποίθηση;

                                                               Της Τζο Ανν Χείλαρη

Η αγαλματένια φιγούρα της σε αιχμαλωτίζει. Το αυστηρό αλλά καλοσυνάτο βλέμμα της σε καθηλώνει. Μια γυναίκα με δύναμη, μια γυναίκα αριστοκρατική. Η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, η Μισέλ Ομπάμα, ήρθε για να αφήσει το στίγμα της όχι ως η γυναίκα πίσω από τον άνδρα, αλλά ως τη γυναίκα που βρίσκεται δίπλα στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, και μάλιστα πάντα κομψότατα ντυμένη!
Η Μισέλ Ομπάμα, γεννήθηκε το 1964 και μεγάλωσε φτωχικά στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών.

 Έδειξε από πολύ μικρή πόσο ιδιαίτερο,  χαρισματικό και έξυπνο παιδί είναι. Στο σχολείο ήταν πάντα άριστη μαθήτρια συμμετείχε στα κοινά, και αποφοίτησε από το Λύκειο με επαίνους.
Επιζητούσε την καλύτερη μόρφωση για τον εαυτό της και κατόρθωσε να φοιτήσει στη Νομική του Χάρβαρντ. Αμέσως μετά το Χάρβαρντ πιάνει δουλειά ως ασκούμενη δικηγόρος σε μία εταιρεία και εκεί γνωρίζεται με τον μέλλοντα σύζυγό της Μπαράκ Ομπάμα. Όταν αυτός της ζητάει να βγουν ραντεβού αρνείται, θεωρώντας ότι είναι αντιδεοντολογικό. Ο Ομπάμα επιμένει, η Μισέλ δέχεται και η γνωριμία αυτή εξελίσσεται  σε μεγάλο έρωτα. Σε ένα ρομαντικό δείπνο, μετά από δυο χρόνια σχέσης αποδέχεται την πρόταση γάμου που της κάνει και το παραμύθι ξεκινάει…

Το 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα ορκίζεται ο πρώτος Αφροαμερικανός Πρόεδρος στην Ιστορία των ΗΠΑ. Τα μάτια όλων όμως πέφτουν στην Μισέλ η οποία στην τελετή ορκωμοσίας εμφανίζεται  με ένα στενό φόρεμα και ασορτί παλτό σε χρυσοκίτρινο χρώμα. Η επιλογή του χρώματος δεν ήταν τυχαία «Το κίτρινο αντιπροσωπεύει την ελπίδα. Δείχνει φρεσκάδα, αισιοδοξία και χαρά».

Η Μισέλ, επιλέγει συνήθως Αμερικανούς σχεδιαστές φροντίζοντας να φοράει φορέματα που αναδεικνύουν την γυμνασμένη σιλουέτα της και τους γυμνούς της ώμους. Το αγαπημένο της χρώμα είναι το λευκό. Στην αρχή προκαλεί αντιδράσεις. Λένε ότι είναι αρκετά αντισυμβατικό το ντύσιμό της για τον ρόλο της ως Πρώτη Κυρία.

Στη συνέχεια όμως όλοι παραδέχονται το προσωπικό της γούστο ενώ η ίδια έχει παραδεχτεί ότι υπάρχουν κάποιοι που επιμελούνται το ντύσιμό της αναλόγως το πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις της εβδομάδας. Ωστόσο, εκτός από τις πανάκριβες τουαλέτες, δεν διστάζει να φορέσει σε τηλεοπτική της εμφάνιση στο NBC «Today Show», φόρεμα που είχε κόστος μόλις 35 δολαρίων προκαλώντας θετικότατα σχόλια.



Σε μία συνέντευξη που έδωσε στην Μπάρμπαρα Γουόλτερς για το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, αποκάλυψε ότι δεν είναι υπεράνω του κόλπου που κάνουν όλες οι σύζυγοι, αφού και η ίδια υποκρίνεται ότι οι καινούργιες της αγορές είναι παλιές. Ανέφερε γελώντας ότι όταν o σύζυγός της προσέχει κάποιο καινούργιο ρούχο επάνω της, εκείνη υποστηρίζει ότι πρόκειται για παλιό. Σε ερώτηση πώς διατηρεί την αψεγάδιαστη σιλουέτα της η 48χρονη πλέον Μισέλ αποκάλυψε ότι «Γυμνάζομαι έξι με επτά ημέρες την εβδομάδα. Όμως κάνω γιόγκα δύο φορές την εβδομάδα, επειδή αρχίζω να παρατηρώ πως όσο μεγαλώνω, η ελαστικότητα είναι πολύ σημαντική».

Στα τρία χρόνια της κυβέρνησης Ομπάμα, η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει επικριθεί για τις εμφανίσεις της κυρίως γιατί έδειχνε να μην είναι κοντά στον απλό κόσμο. Με αφορμή όμως τις Προεδρικές Εκλογές τον Νοέμβριο του 2012 που πλησιάζουν, η Μισέλ αποφασίζει να βγάλει τις τουαλέτες και να αποτελέσει τον κρυφό άσο στην στήριξη της προεκλογικής καμπάνιας του Ομπάμα.
Μια εμφάνιση που προκάλεσε σχόλια ήταν όταν στον αέρα της εκπομπής της Έλεν ντε Τζενέρις απέδειξε τις αθλητικές της ικανότητες έπειτα από πρόκληση-πρόσκληση της παρουσιάστριας: «Πόσα push ups κάνεις;» Οι δυο τους δεν άργησαν να βρεθούν στο πάτωμα και να αρχίσουν τις κάμψεις. Η παρουσιάστρια σταμάτησε γρήγορα ενώ η Μισέλ στα 25 λέγοντας ότι μπορούσε να κάνει κι άλλα.

Ένα είναι βέβαιο: Το στιλ της Μισέλ Ομπάμα απασχολεί και θα απασχολεί περισσότερο από τις δηλώσεις της ενώ η επιλογή της να φορά δημιουργίες μεγάλων αλλά και νεότερων σχεδιαστών, έχει οδηγήσει τα κέρδη των καταστημάτων που επισκέπτεται στα ύψη. Όταν τον περασμένο Ιούνιο εμφανίστηκε στην αμερικανική εκπομπή «The view» φορώντας ένα ασπρόμαυρο φορεματάκι με prints της Ντόνα Ρίκο, που είχε αγοράσει από κατάστημα του Σικάγου έναντι 148 δολαρίων. Την επόμενη ημέρα χιλιάδες γυναίκες έπεσαν σαν τσουνάμι στις βιτρίνες των πολυκαταστημάτων. Σύμφωνα με τους «Sunday Times», σε 24 ώρες πουλήθηκαν 2.000 κομμάτια

Η Μισέλ ξαναγράφει τους κανόνες της μόδας και πλέον φαίνεται ολοκάθαρα το πρότυπο του στυλ στο οποίο μεταμορφώνεται», έγραψαν οι «Τimes» του Λος Άντζελες. Το «Vanity Fair», απ’ την πλευρά του, την κατέταξε ανάμεσα στους «10 πιο καλοντυμένους ανθρώπους του κόσμου». Δεν λείπουν βέβαια και όσοι παίρνουν σαφείς αποστάσεις από χαρακτηρισμούς του τύπου «η νέα Τζάκι».


Η Κοκό Σανέλ συνήθιζε να λέει «Ψάξε για τη γυναίκα μέσα στο φόρεμα. Αν δεν υπάρχει γυναίκα, δεν υπάρχει φόρεμα» και η Μισέλ αναμφισβήτητα είναι μια γυναίκα με λαμπερή προσωπικότητα η οποία έχει κατορθώσει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να αφήσει το στιλιστικό της αποτύπωμα ως Πρέσβειρα του καλού γούστου και της φινέτσας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More