Αυτά είναι τα τρία καλύτερα της εβδομάδας....

...και μιλάμε πάντα για μουσικές! Ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί στον πλανήτη για όλα τα γούστα...

του Κώστα Θεοδώρου

Αν οι παραγωγές που άκουσα αυτήν την
εβδομάδα είναι ενδεικτικές του τι θα ακούσουμε το 2012 τότε είμαι αισιόδοξος! 

Συνήθως αδιαφορώ για τραγούδια που παίζουν σε «ψαγμένους» σταθμούς και είναι απλά «μη ενοχλητικά» και τίποτα άλλο. Από αυτήν την κατηγορία ευτυχώς ξεφεύγουν οι Γερμανοί Micatone στην επιστροφή τους μετά από χρόνια. Το ‘Handbreak’ είναι το νέο τους single και αποδεικνύει ότι η nu-jazz μπορεί να βγάλει ωραία πράγματα που δεν χρειάζεται να πατήσουν σε παλιά και δοκιμασμένα samples για να αναδειχτούν.




Aπό το Brooklyn έρχονται οι Drums που κάνουν αυτό που κάποτε λέγαμε… βρετανική indie pop. Η κιθαριστική μουσική (το ροκ υπό την ευρεία έννοια δηλαδή) περνάει μάλλον τις χειρότερες της μέρες σε όλον τον πλανήτη και για αυτό  οι Νεουορκέζοι και η εταιρία τους ανέθεσαν το remix του νέου τους single σε έναν μετρ της ηλεκτρονικής μουσικής. Το ‘Days’ γίνεται ένα απίθανο ποπ δημιούργημα στα χέρια του Δανου remixer Αnders Τrentemoller .




O Damon Albarn είναι η μεγάλη μου συμπάθεια. Όχι ότι δεν έχει κάνει και πράγματα που δεν μου άρεσαν πέραν των Blur & των Gorillaz. Αυτή τη φορά όμως με ξαφνιάζει ευχάριστα με ένα τραγούδι όπου δεν ακούγεται καθόλου η φωνή του! Με τα φωνητικά της Erykah Badu, το ‘Hey Shooter είναι το πρώτο single των Rocket Juice & The Moon, μιας σούπερ-μπάντας που αποτελείται από τον Damon, τον Flea από τους Red Hot Chili Peppers και τον 71χρονο Tonny Allen, ντράμερ του Νιγηριανου Fela Kuti. To αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό και αφήνει υποσχέσεις για ένα πολύ funky άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στις 23 Μαρτίου. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More