Η "BB" στο πλευρό της ακροδεξιάς Λε Πεν

Αντισυμβατική, κλειδωμένη στην έπαυλη της στο Σεν Τροπέ, το άλλοτε σύμβολο της ομορφιάς, η θρυλική “BB”, συνεχίζει να προκαλεί την αστική Γαλλία με τις τοποθετήσεις
της.

από την Τζο Ανν Χείλαρη

«Όταν ο Θεός έπλασε τη Γυναίκα» σίγουρα δεν είχε ιδέα για τη μετεξέλιξη της… Το αιθέριο πλάσμα που όρισε τη γυναικεία ομορφιά για δύο δεκαετίες έχει γυρίσει την πλάτη της στους ανθρώπους , εδώ και αρκετό χρόνο.
Η έκπληξη ήρθε όταν μόλις πριν από 2 μήνες  από τον πρώτο γύρο των  Γαλλικών  Προεδρικών εκλογών η σειρήνα του κινηματογράφου δάνεισε λίγο από την χρυσόσκονή της σε μια άλλη γυναίκα γράφοντας μια επιστολή υποστήριξης υπέρ της υποψήφιας της ακροδεξιάς Μαριν Λε Πεν. Η Μπαρντό  δικαιολογεί αυτή της την υποστήριξη στα δικαιώματα των ζώων που διατείνεται ότι θα προωθήσει η ΛεΠεν με την εκλογή της.

Μαρί Λε Πεν
Η Μπαρντό και η Λε Πεν, είναι δυο γυναίκες διαφορετικής κοπής, διαφορετικής γενιάς. Η Λε Πεν είναι 43 χρονών και γεννήθηκε μόλις πεντε χρόνια πριν την θρυλική εμφάνιση της Μπαρντό στην οθόνη με μαγιό. Ωστόσο, οι δυο γυναίκες έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους. Είναι και οι δύο δυναμικές, ξανθιές και με θέληση να υπερασπιστούν τις πεποιθήσεις τους. Πολιτικά, η Μπαρντό και η Λε Πεν έχουν δεχτεί παρόμοιες επιθέσεις για τις πεποιθησεις τους ενάντια στη Μουσουλμανική θρησκεία και τις παραδόσεις της κυρίως για τον τρόπο σφαγής των ζώων.

Η Μπριζίτ Μπαρντο, το απόλυτο σύμβολο του σεξ που απέχει 40 συναπτά χρόνια απο την μεγάλη οθόνη είναι πλέον ένα πρόσωπο συνυφασμένο με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, έχει δημιουργήσει και πάλι θόρυβο γύρω από το όνομά της. Η  77 χρονη Μπαρντό που αφήνει σπάνια το καταφύγιό της στο Σεν Τροπε έχει διχάσει τους Γάλλους καθώς δύσκολα αναφέρεται με θετικά σχόλια σε συνανθρώπους της. Επιπλέον δεν θεωρούν ιδιαίτερα αξιόπιστη και πειστική την καμπάνιά της υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων.
Φωτογραφίες κυκλοφορούν μην θυμίζοντας τίποτα από την αψεγάδιαστη ομορφιά της. Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως να θυμίζει ότι το αιθέριο πλάσμα που ξεσήκωνε τα πλήθη των ανδρών με την θηλυκότητα και την αθωότητα της, η θρυλική BB βρίσκεται κρυμμένη κάτω από αυτό το πρόσωπο με τις ρυτίδες και την παραμελημένη εμφάνιση.

Το πανέμορφο πλάσμα που πρωταγωνίστησε στη  ταινία του 1956 «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα» είναι πλέον μια ηλικιωμένη περίεργη γυναίκα η οποία στο παρελθόν  έχει καταφερθεί με δριμεία σχόλια εναντίον Μουσουλμάνων. Οι φήμες που κυκλοφορούν ότι στο Χόλυγουντ υπάρχει  μια όχι εγκεκριμένη από την ίδια βιογραφία την έχουν κάνει έξαλλη.

Η ταραχώδης ζωή της Μπαρντό με τους 4 γάμους της-ο τελευταίος επιχειρηματίας σύζυγός της ήταν σύμβουλος του πατέρα της Λε Πεν- η προβληματική σχέση της με τον μοναχογιό της και κυρίως οι φωτογραφήσεις της  με δέρματα νεκρών ζώων για να προκαλέσει την κοινή γνώμη και να στρέψει το ενδιαφέρον στη θανάτωσή τους,  έχει απασχολήσει όχι μόνο τα γαλλικά media .
Η  Μπαρντό ξεκαθαρίζει ότι δεν  είναι μέλος του Γαλλικού Εθνικού Μετώπου αλλά επίσης οτι δεν υποστηρίζει τον Νικολά Σαρκοζί ο οποίος θεωρεί οτι την πρόδωσε στις υποσχέσεις του για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων.
Αυτό που μένει να δούμε είναι αν η επιστολή της Μπαρντό υπέρ της Λε Πεν θα έχει θετική έκβαση και αν η γυναίκα που θάμπωσε τα πλήθη με την απαράμιλλη ομορφιά της θα μπορεσει να γοητεύσει και τους γάλλους ψηφοφόρους, ως η γυναίκα που εγκατέλειψε εκουσίως τα εγκόσμια, τη δημοσιότητα για να γίνει η υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των ζώων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More