Οι απαιτήσεις του... Αγίου Όρους για μη... φορολόγηση!

Ο κόσμος χάνεται αλλά στο Άγιο Όρος οι ρυθμοί είναι σε άλλη εποχή. Και δεν μιλάμε για την πνευματική ανάταση λόγω της επικοινωνίας με το Θείο. Κάθε άλλο... Αυτό το διάστημα, αλλά
πράγματα είναι που απασχολούν τους μοναχούς στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής. Το σημαντικό θέμα για αυτούς είναι η απαλλαγή από την φορολόγηση των εκτός Αγίου Όρους περιουσιακών στοιχείων τους. Αυτό ήταν το θέμα που τους απασχόλησε στη διπλή σύναξή τους! 
Η ανησυχία τους είναι έντονη μιας και φοβούνται πως υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίζονται όπως και οι... απλοί φορολογούμενοι!

Οι μοναχοί θέλουν να τυγχάνουν άλλης μεταχείρισης και να συνεχίσουν να βρίσκονται στο... "φορολογικό απυρόβλητο" καθώς, όπως ισχυρίζονται, τα έσοδα από τα ακίνητα χρησιμεύουν για τη συντήρηση των μοναστηριών αλλά και των ίδιων.

Μάλιστα, οι μοναχοί προσπαθούν να κλείσουν -ανεπιτυχώς μέχρι τώρα- ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών. Έτσι, πήραν την απόφαση να δώσουν... dead line μέχρι τις 14 Μαΐου για να συναντηθούν με αρμόδιο του ελληνικού κράτους. Αν δεν συμβεί αυτό θα παγώσουν κάθε σχέση με την Πολιτεία, ενώ συγχρόνως θα διαμαρτυρηθούν στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στις ομόδοξες χώρες, για διωγμό.


Απ' ό,τι φαίνεται, θα μας τραβήξει το αυτί και πάλι ο Βλαντιμίρ Πούτιν...

1 σχόλια:

Ζητούν να μην φορολογούνται "καθώς τα έσοδα από τα ακίνητα που έχουν τους χρησιμεύουν για τη συντήρηση των μοναστηριών και των ιδίων". Και τα δικά μου πενιχρά εισοδήματα (από εργασία) τα χρησιμοποιώ για να συντηρώ το σπίτι μου και τον εαυτό μου(τετραμελής οικογένεια), ΑΛΛΑ πληρώνω φόρους.

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More