Πέφτουν τα ποσοστά της Μέρκελ στη Γερμανία!

Οι Χριστιανοδημοκράτες της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ είδαν τα ποσοστά τους να μειώνονται σημαντικά έναντι των Σοσιαλδημοκρατών, στη μεγαλύτερη αλλαγή που καταγράφεται μέσα σε μία εβδομάδα στην πρόθεση ψήφου των Γερμανών εδώ και επτά χρόνια, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Οι οκτώ μονάδες διαφορά που είχε το CDU της Μέρκελ έναντι του SPD μειώθηκαν σε μόλις δύο στη διάρκεια της εβδομάδας ως τις 23 Μαΐου έπειτα από τις πιέσεις που δέχθηκε η γερμανίδα καγκελάριος σχετικά με την κρίση στην ευρωζώνη και εξαιτίας των επιπτώσεων από την ήττα του κόμματός της στις περιφερειακές εκλογές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στις 13 Μαΐου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Emnid.

Η δημοτικότητα του CDU και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), του αδελφού κόμματός του στη Βαυαρία, έπεσε κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες στο 32%, το χαμηλότερο ποσοστό εδώ και επτά μήνες, βάσει της δημοσκόπησης αυτής, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Μπιλντ αμ Ζόνταγκ (Bild am Sonntag).

Αντίθετα το SPD αύξησε τα ποσοστά του κατά τρεις μονάδες και έφτασε στο 30%, το μεγαλύτερο ποσοστό του τους τελευταίους πέντε μήνες.

Οι Πράσινοι, σύμμαχοι του SPD, παραμένουν σταθεροί στο 12%, οι Πειρατές επίσης στο 11%, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό με το CDU, αύξησαν τα ποσοστά τους κατά μία μονάδα και έφτασαν το 6%. Τέλος, το Αριστερό Κόμμα παρέμεινε σταθερό στο 6%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή.

πηγή: iefimerida

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More