Reuters: "Ο Παπαδήμος ζήτησε από τον Μπαρόζο να απειλήσει με έξοδο την Ελλάδα από το ευρώ"!

Το Reuters ανάβει φωτιές με τηλεγράφημα σύμφωνα με το οποίο η δήλωση του προέδρου της Κομισιόν, Μανουέλ Μπαρόζο, με την οποία απειλούσε με έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη έγινε κατόπιν παραίνεσης του Λουκά Παπαδήμου!

Η δήλωση έγινε στις 11 Μαΐου και σε αυτήν ο Πορτογάλος πολιτικός σημείωνε πως «εάν ένα μέλος μιας ομάδας δεν σέβεται τους κανόνες, είναι καλύτερα να βγει από την ομάδα».
Σύμφωνα πάντα με το Reuters το οποίο επικαλείται αξιωματούχο της ΚΟΜΙΣΙΟΝ, ο ίδιος ο Μπαρόζο δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει μια τέτοια ισχυρή δήλωση. Το έκανε μόνο επειδή έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος του το ζήτησε.
Σύμφωνα με το Reuters, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ήταν εξοργισμένος με τις αποτυχημένες προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης και ζήτησε μια δήλωση - σοκ από τον πρόεδρο της Κομισιόν για να αφυπνίσει τους Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς.
«Δεν ήταν πρωτοβουλία του Μπαρόζο, ήταν απευθείας αίτημα», δήλωσε ο αξιωματούχος της Κομισιόν, προσθέτοντας ότι «δεν είχε αποτέλεσμα». 
Ωστόσο, ο κ. Παπαδήμος μιλώντας στο ΒΗΜΑ είπε: «Δεν ζήτησα από κανέναν να κάνει καμία δήλωση, ούτε μίλησα με πρωτοβουλία μου με κανέναν εκείνες τις ημέρες. Κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More