Ελεύθερος ο Παπαγιάννης, "αιχμές" από Βαξεβάνη...

Ο Γιάννης Παπαγιάννης αφέθηκε τελικά ελεύθερος μετά τη σύλληψή του χθες. 
Ο δικηγόρος του δημοσιογράφου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε πως «απέτυχε η προσπάθεια φίμωσης του κ.Παπαγιάννη και της διαδικτυακής ενημέρωσης», ενώ η υπόθεση ανατέθηκε σε πταισματοδίκη. 
Από την άλλη, ο μηνυτής του, Κώστας Βαξεβάνης γράφει σήμερα στο site του, koutipandoras.gr.

"Πιο επικίνδυνη από τη Δικαιοσύνη που κλείνει με νόημα το μάτι, αντί να είναι τυφλή, είναι η Δικαιοσύνη που πάσχει από επιπεφυκίτιδα. Που τρίβει τα μάτια τζιμπλιασμένη, γκρινιάζει γιατί δεν είδε καλά, και την πείραξε για κάποιο λόγο η Άνοιξη.

Όταν συνελήφθη ο Γιάννης Παπαγιάννης μετά από μήνυσή μου για πλαστογραφία, χρήση πλαστού εγγράφου και συκοφαντική δυσφήμιση, το σύνολο των μεγάλων site, κατά έναν περίεργο τρόπο, μετέφερε την εικόνα πως η σύλληψη έγινε για ένα ανώνυμο τηλεφώνημα. Άρα ήταν κάτι μη σοβαρό.

Στο www.koutipandoras.gr είχαμε δημοσιεύσει το περιεχόμενο της μήνυσης, αλλά οι συνάδελφοι επέμεναν. Ένα απλό τηλεφώνημα

Σε απλά «δημοσιογραφικά» ελληνικά, ήταν μια προσπάθεια υποβάθμισης ενός σοβαρού γεγονότος, που όπως έχω γράψει, αποκαλύπτει το σύγχρονο παρακράτος. Πολιτικοί, επιχειρηματίες και διάφορα «πιστόλια» που εκτελούν συμβόλαια.

Με αυτή την εικόνα μιας αστήριχτης μήνυσης, ο Παπαγιάννης πήγε στον εισαγγελέα Χ. Λακαφώση, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για να διατάξει την ποινική δίωξη. Δεν το έκανε. Προφασίστηκε πως έπρεπε να ζητήσει επιπλέον στοιχεία από την Google για τον διαχειριστή του Fimotro.

Για να διαταχτεί η ποινική δίωξη εναντίον κάποιου πρέπει να υπάρχουν ενδείξεις (όχι αποδείξεις) ενοχής. Για τον Γιάννη Παπαγιάννη, υπήρχαν όλες οι ενδείξεις. Κατέθεσα στη μήνυσή μου στην Εισαγγελία, όλα τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στην είδηση πως ο Γιάννης Παπαγιάννης, είναι ο διαχειριστής του blog Fimotro. Τα στοιχεία είχαν προκύψει μετά από μήνυση που έκανε ο διευθυντής ειδήσεων του Mega Χρ. Παναγιωτόπουλος, στο blog, για εκβίαση,απειλή κατά της ζωής και συκοφαντική δυσφήμιση.

Εναντίον του Παπαγιάννη για τη δράση του στο Fimotro, η ίδια η εισαγγελία έχει ασκήσει διώξεις. Ο κύριος Λακαφώσης, ανήκει σε αυτή την εισαγγελία και θα μπορούσε να πιστοποιήσει πολύ εύκολα το γεγονός. Τα δημοσιεύματα που είχε στη δικογραφία ήταν υπεραρκετά. Περιέγραφαν γεγονότα, τη σύλληψη του Παπαγιάννη, την ταυτοποίησή του και την άσκηση διώξεων με αυτά τα στοιχεία.

Ο κύριος Λακαφώσης θέλησε να ζητήσει νέα στοιχεία από την Google,πράγμα που θα είχε σημασία σε μια μετέπειτα νομική διαδικασία (δίκη) και όχι την άσκηση ποινικής δίωξης.Δηλαδή είναι σαν να λέμε πως αν πάνε στον κύριο Λακαφώση κάποιον με αίματα στα χέρια και μαρτυρία που λέει ότι «τον είδαν να σκοτώνει»,ο κύριος εισαγγελέας δεν θα ασκήσει δίωξη αλλά θα περιμένει μήπως εμφανιστεί κάποιος μετά από μήνες και πει «εγώ είχα δει τον κατηγορούμενο αλλού εκείνη τη μέρα»

Ο κ Λακαφώσης μπορεί ακόμη και τώρα να ξαναδεί τα στοιχεία και να ασκήσει την δίωξη.Αυτό πιστεύουν αυτή τη στιγμή πολλοί συνάδελφοί του.Οι άνθρωποι κάνουν λάθη.Και οι δίκαιοι άνθρωποι τα αναγνωρίζουν.Με το κλίμα που έχουν διαμορφώσει τα δημοσιεύματα και την απόφαση του εισαγγελέα,ο Παπαγιάννης,εμφανίζεται στην κοινή γνώμη ως ο αθωωθείς δημοσιογράφος τον οποίο πήγαν να φιμώσουν.Αρα εγώ όλα αυτά για το οποία με συκοφάντησε

Αυτή είναι μια Δικαιοσύνη που τρίβει τα μάτια αμήχανη μπροστά στα πιο αυτονόητα πράγματα,χωρίς να καταλαβαίνει πως μπορεί να κολλήσει κι άλλους άθελά της. Μια Δικαιοσύνη με επιπιφεκύτιδα.

Τα δημοσιεύματα είναι όλα εδώ




Αν θέλει κι άλλα στοιχεία, υπάρχουν όλα στην εισαγγελία,στην διπλανή ακριβώς πόρτα από αυτή του κυρίου Λακαφώση.Εγγραφα της Google,της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ακόμη και μαρτυρίες.Ας χτυπήσει την διπλανή πόρτα."

ΥΓ. Ο κύριος Λακαφώσης είναι καλός εισαγγελέας όπως λέγεται. Το κακό είναι πως αυτό το πιστοποιεί πια και το Fimotro με απανωτά δημοσιεύματα από την ώρα της απελευθέρωσης Παπαγιάννη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More