H Λορίν προκαλεί διπλωματικό επεισόδιο στο Μπακού!


Η Eurovision πολύ συχνά αποτελεί πεδίο και πολιτικών αντιπαραθέσεων, ενώ πολλοί είναι οι καλλίτεχνες που κατά καιρούς έχουν εκφράσει και τις πολιτικές ανησυχίες τους.
Φυσικά οι υπεύθυνοι προσπαθούν να αποτρέψουν τέτοια φαινόμενα, ειδικά στα τραγούδια που θα ακουστούν, αλλά δεν μπορούν και να ελέγχουν κάθε κίνηση ή συνέντευξη.


Η θριαμβεύτρια της φετινής Eurovision, η 30χρονη Λορίν, εκτός από μια καταπληκτική φωνή διαθέτει και πολλές ευαισθησίες, ειδικά σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Lorine Zineb Noka Talhaoui όπως είναι το πραγματικό της όνομα έχει μαροκινές ρίζες και είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Η τραγουδίστρια, κατά την παραμονή της στο Μπακού, συναντήθηκε με εκπροσώπους οργανώσεων που μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Αζερμπαϊτζάν και αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε πως «Αυτοί οι άνθρωποι έχουν περάσει πολλά και οι ιστορίες τους πρέπει να ακουστούν. Πρέπει να φανεί η άλλη όψη του νομίσματος».


Η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν αντέδρασε, κατηγορώντας τη Λορίν πως προσπαθεί να πολιτικοποιήσει τη Eurovision, ενώ το το τοπικό πρακτορείο ΑΡΑ έσπευσε να χρεώσει τις δηλώσεις της τραγουδίστριας στον Σουηδό πρέσβη.


Άμεση ήταν όμως και η αντίδραση της σουηδικής κυβέρνησης, η οποία και διέψευσε το δημοσίευμα, ενώ η Λορίν, λίγο μετά τη νίκη της απάντησε για το ζήτημα που δημιουργήθηκε...
«Έχω δύο πλευρές. Η μία αφορά τις προσωπικές μου ιδέες και η άλλη τη δουλειά μου. Εδώ, σήμερα θα ασχοληθώ μόνο με αυτό που πετύχαμε στον διαγωνισμό».


Πέρα λοιπόν από το "πανηγυράκι" της Eurovision, καλό είναι να αναδεικνύονται και άλλες πτυχές. Τα κέρδη για τη χώρα που διοργανώνει το θεσμό είναι πολλαπλά, αλλά καλό είναι να μην μένουμε μόνο στην θελκτική εικόνα!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More