Το... παραλήρημα λαϊκισμού της κυρίας Λαγκάρντ! (Δεξί χέρι του Σαρκοζί)

«Μην περιμένετε καμία συμπάθεια, ήρθε η ώρα να πληρώσετε τους φόρους σας»! 
Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μίλησε με "σκληρή γλώσσα" εναντίον της Ελλάδας σε συνέντευξή της στην βρετανική εφημερίδα Guardian! 

Σε ένα παραλήρημα λαϊκισμού, η πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας υπογράμμισε πως το ΔΝΤ δεν σκοπεύει να χαλαρώσει τους όρους του Μνημονίου.


Μάλιστα, δεν δίστασε να κάνει μια... αποτυχημένη σύγκριση των Ελλήνων και των... Νιγηριανών, λες και η οικονομική κρίση ξέσπασε λόγω του ελληνικού λαού...
«Σκέφτομαι πολύ περισσότερο τα παιδιά σε ένα σχολείο σε μικρό χωριό στο Νίγηρα, που πηγαίνουν στο μάθημα μόνο για δύο ώρες την ημέρα και αναγκάζονται να μοιραστούν στα τρία ακόμα και την καρέκλα του θρανίου και προσδοκούν τη μόρφωση. Τα έχω μονίμως στο μυαλό μου. Γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται πολύ περισσότερη βοήθεια από ό,τι οι άνθρωποι στην Αθήνα.
Οι Έλληνες γονείς πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, εάν η ζωή των παιδιών τους 

επηρεάζεται από τις περικοπές δημοσίων δαπανών"!
Και συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς...
«Ξέρετε κάτι; Σε ό,τι αφορά την Αθήνα, σκέφτομαι επίσης όλους αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν συνέχεια να φοροδιαφεύγουν... Πιστεύω ότι οι Έλληνες πρέπει να βοηθήσουν τους εαυτούς τους. Συλλογικά. Πληρώνοντας τους φόρους τους».
Όλα αυτά από την υπουργό που το όνομά της συνδέθηκε με το σκάνδαλο της φοροδιαφυγής στην υπόθεση του γάλλου επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί!
Η οποία, παρεμπιπτόντως δεν φορολογείται!
Και αφού απέτυχαν σε όλες τις... "συνταγές" τώρα ξαναγύρισαν στη φοροδιαφυγή!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More