Νέα "επίθεση" των Anonymous! "Θύμα" και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους!


Είδαν φως και μπήκαν. Ή μάλλον ξέφραγο αμπέλι και μπούκαραν. Οι Anonymous ήρθαν, μπήκαν, έκλεψαν και μας άφησαν την visit card 
τους. Από αλλού περιμέναμε και ευχόμαστε την ανάρτηση των πόθεν έσχες των Βουλευτών και από αλλού ίσως την δουμε.

από την Τζο Αν Χείλαρη


Έλληνες υποστηρικτές των Anonymous πραγματοποίησαν επίθεση στις βάσεις δεδομένων οργανισμών που ελέγχονται από το Δημόσιο όπως το Δημοτολόγιο Καρδίτσας, το ΤΕΙ Καβάλας αλλά και το ίδιο το ίδιο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με αποτέλεσμα να έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο αρχεία που αφορούν την Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής και, ειδικότερα, τη Γενική Διεύθυνση Θησαυροφυλακίου & Προϋπολογισμού καθώς και αρχεία της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων!
Η υπόθεση κρίνεται εξαιρετικά σοβαρή και έχει σημάνει συναγερμός στη κυβέρνηση, αφού σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το SecNews οι άγνωστοι hackers σε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα επίθεση άντλησαν και εξέθεσαν απόρρητα δεδομένα απο κυβερνητικά και πανεπιστημιακά δίκτυα.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε πρίν απο μερικές ημέρες και σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκαν, οι Anonymous άντλησαν προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων Ελληνων πολιτών, εταιρικά οικονομικά δεδομένα και πλήθος ευαίσθητων αρχείων από Δημοτολόγια, Πανεπιστήμια αλλά και απο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Οι χάκερς, μάλιστα, έχουν αναρτήσει μήνυμα στο οποίο καταγγέλλεται το ηλεκτρονικό φακέλωμα που επιχειρείται από την κρατική μηχανή.
«Για το κράτος είστε αριθμοί …όμως δείκτες δυστυχίας δεν υπάρχουν για το κράτος», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα…
Τελικά εκτός από τον «ακήρυχτο» οικονομικό πόλεμο βιώνουμε και την υπέρτατη ηλεκτρονική μάχη. Σαν να πρωταγωνιστούμε σε ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ας ελπίσουμε τα στοιχεία που βρέθηκαν να χρησιμοποιηθούν μόνο για να εκθέσουν ανθρώπους και καταστάσεις που τους αξίζει να ξεσκεπαστούν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More