Ένα ρέκβιεμ για τα αστέρια... του Champions League! To MEGA και ο κυρ Αλέκος...


Αλλιώς το είχα σκεφτεί αρχικά. Είχα σκοπό να γράψω για τον Αλέκο Θεοφιλόπουλο που αράζει στη Ζάκυνθο, στο σπίτι της μητέρας του όπου  διαμένει το τελευταίο διάστημα. Για τον Αλεκάρα που γελάει ειρωνικά ακούγοντας το Mega, όπως είδα να γράφει και ο Freddos νωρίτερα. 

από τον Κώστα Θεοδώρου



Για τον «κορφαίο» Αλέκο που πήγε στο νησί για να βάλει υποψηφιότητα ως Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, αλλα τον έφαγε ο ρεπόρτερ του κινήματος Διονύσης Μποτώνης.

O συνταξιούχος Θεοφιλόπουλος που δεν έγινε  (υποψήφιος) βουλευτής και ήθελε να γίνει Πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου. Ε ούτε αυτό του έκατσε. Τελικά ο δικός μας Alejandro δεν είναι στο Aκαπούλκο. Είναι στη Ζάκυνθο και είναι καλά. Eίχα σκοπό να τον αποθεώσω. Να του πω ότι μας λείπει. Ότι θα τον στηρίζαμε και για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά το φινάλε της μετάδοσης του Mega μου άλλαξε τα πλάνα…


Δύο άνθρωποι που έχουν συνδέσει το όνομά τους με το Champions League στην Ελλάδα έφτασαν στο τέλος μιας ολόκληρης εποχής. Κι αν ξεκινάς ένα κείμενο με σκοπό να τους ειρωνευτείς, αφού ήταν μέσα στο γήπεδο και δεν πήραν είδηση την κόκκινη του Τέρι, ξέρεις ότι αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Για τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο και τον Αλέξη Σπυρόπουλο, αυτό ήταν το τελευταίο ματς της κορυφαίας διοργάνωσης στο Mega.  

Τέλος εποχής. Τέλος όχι αντάξιο της πορείας τους. Όχι αυτό που θα θέλαμε. Αλλά ένα τέλος που έρχεται πολλές φορές με ξαφνικό και βίαιο τρόπο. Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του Σωτηρακόπουλου απόψε. Mόνο απόψε όμως.
Στο τέλος της βραδιάς μίλησε για «ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της καριέρας του» όταν προέβλεψε ότι η Τσέλσι δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να σκοράρει και σκέφτεται μόνο την πτήση της επιστροφής. Δυστυχώς, είχαμε «διαγνώσει» τους τελευταίους μήνες ότι το βλέμμα του στις περιγραφές δεν ήταν πια τόσο «κοφτερό» όσο παλιότερα. Ο Σωτηρακόπουλος θα μείνει στο κανάλι για τα παιχνίδια της Εθνικής.

Συμπάθειά μου ήταν πάντα ο Σπυρόπουλος. Επειδή μεγάλωσα με τα αθλητικά της Ελευθεροτυπίας. Έτσι ξεκίνησα να έχω το ψώνιο να γράφω. Μου άρεσε το χρώμα της φωνής του και το σχόλιο του.  Πέρα από τις υπερβολές για τον Ντέμη. Απέφευγε τα κλισέ, μέχρι βέβαια οι δικές του νέες εκφράσεις να γίνουν κλισέ και τόλμαγε να διαβάσει το όνομα ενός ποδοσφαιριστή με άλλον τρόπο από εκείνον που μέχρι τότε γνωρίζαμε. Δεν αδικώ τον Σωτηρακόπουλο, αν πω ότι ο Σπυρόπουλος είναι ένα επίπεδο πάνω, αλλά ποτέ δεν έγινε σταρ, δεν ήταν ο άνθρωπος που λάτρεψε το γυαλί. Kι εκείνος δεν είχε καλό ματς στο Καμπ Νού. Γιατί δηλαδή θα πρέπει όλοι να ταυτιστούμε με την Μπαρτσελόνα; Κι εκείνος έδειξε να συγκινείται ιδιαίτερα στην αποφώνηση. Αλίμονο. Σχεδόν 20 χρόνια είναι αυτά…


Από το Σεπτέμβριο το Champions League δεν θα είναι στο κανάλι της Μεσογείων, καθώς τα ματς της Τετάρτης πάνε σε ανοιχτό κανάλι (ΝΕΤ) και η Τρίτη αποκλειστικά στη Nova. Το Champions League και η «Παταγονία» ήταν για τον πρόεδρο του Mega, Ηλία Τσίγκα, τα δύο project που συνέβαλαν καθοριστικά στις πολύ ζόρικες μέρες που περνάει το κανάλι. Μπήκε μέσα το Mega από το Champions League; Κι όμως μπήκε.

Kαι τώρα, τι; Ποιος θα είναι στις περιγραφές; Ποιόν θα κράζουμε στο εξής από το σπίτι μας; Πώς θα ικανοποιούμε το ψώνιο μας που δεν έχουμε δει το Καμπ Νου ούτε σε καρτ-ποστάλ; Πώς θα βγάλουμε ένα καλοκαίρι στο Euro 2012; Τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους; Μην χάνεις το κουράγιο σου, αγαπημένε αναγνώστη. Ευτυχώς υπάρχει ακόμα ο Στράτος Σεφτελής. 

1 σχόλια:

Ευτυχώς, ο "ανοιχτομάτης" Θεοφιλόπουλος θα προσπαθήσει να ανοίξει τα μάτια των Ζακυνθινών, που έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό τυφλών-μαϊμού, από οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας.
Κάτι είναι κι αυτό...

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More