Το Spiegel... απορεί με Βενιζέλο - Σαμαρά...

Αυτό που σκεφτόμαστε αλλά δεν το συζητάμε, έρχεται να υπενθυμίσει το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel... Και ποιο είναι αυτό; Πώς αυτοί που ευθύνονται για την κρίση ζητούν την ψήφο μας για να βγάλουν από αυτή.
Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο με τίτλο "Ποια κρίση" και υπέρτιτλο "Η Αθήνα καλεί σε εκλογές", η συντάκτρια γράφει πως οι υποψήφιοι των εκλογών υπόσχονται πως όλα θα αλλάξουν, "με πρώτους εκείνους, που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού". 
Η αρθρογράφος επικεντρώνεται στο γεγονός πως δεν υπάρχει ανανέωση στην πολιτική ζωή τονίζοντας πως οι βασικοί υποψήφιοι Πρωθυπουργοί είναι ο "σοσιαλιστής" Ευάγγελος Βενιζέλος και ο "συντηρητικός" Αντώνης Σαμαράς.

Σκιαγραφώντας το προφίλ του Αντώνη Σαμαρά η αρθογράφος τον περιγράφει ως "
διψασμένο για εξουσία οπορτουνιστή, που θέλει να κυβερνήσει μόνος του μετά τις 6 Μαΐου παρά τις δημοσκοπήσεις και οι υποσχέσεις του ηχούν τόσο μεγαλόστομα σαν να ήταν η Ελλάδα μια ευημερούσα περιοχή και όχι ένα χρεοκοπημένος κράτος". 
Εντύπωση προκαλεί και η αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή...
'Ο Αντώνης Σαμαράς εξαγγέλλει νέο ξεκίνημα και βάζει μπροστά τον προκάτοχό του. Επί δυόμισι χρόνια, μετά την ήττα από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου το φθινόπωρο του 2009, ο Καραμανλής σιωπά. Δεν υπάρχει καμία δήλωσή του, ούτε για την κρίση, αλλά ούτε και για πλήθος παραλείψεων κατά την περίοδο διακυβέρνησής του. Τώρα κάνει και πάλι την εμφάνισή του και διεξάγει προεκλογικό αγώνα υπέρ της παράταξής του. Σαν να μη συνέβη τίποτα".

Για τον έτερο διεκδικητή της πρωθυπουργίας, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τονίζει:
"Ο Βενιζέλος, 55 ετών, μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών, ήταν έμπιστος του Ανδρέα Παπανδρέου, του πατέρα του π. πρωθυπουργού Γεωργίου. Ο πατήρ Παπανδρέου συνέβαλε καθοριστικά με την πελατειακή του πολιτική στη δημιουργία του δυσλειτουργικού, διογκωμένου κρατικού μηχανισμού, στον οποίο ο Βενιζέλος τώρα κηρύσσει τόσο άνετα τον πόλεμο".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More