Ένα χρόνο κλείνουν η "Σταχτόπουτα" και το πριγκιπόπουλο...


Ένας χρόνος εντυπωσιακής αλλά συνάμα διακριτικής παρουσίας. Ένας χρόνος γεμάτος καινούργιες εμπειρίες.Το παραμύθι έγινε πραγματικότητα για ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας που γνώρισε τον πρίγκιπά της και της
άλλαξε όλη τη ζωή.

από την Τζο Αν Χείλαρη

Μπορεί φαινομενικά να μην διαφοροποιήθηκαν ουσιαστικά πράγματα για την Κέιτ που έγινε Κάθριν μέσα σε μια νύχτα, αλλά ήδη έκλεισε ένας χρόνος που οι Βρετανοί βρήκαν στο πρόσωπό της μια καινούργια Πριγκίπισσα, την μελλοντική Βασίλισσα της καρδιάς τους.

Η Κέιτ παντρεύτηκε τον Γουίλιαμ στο αβαείο του Westminster στις 29 Απριλίου του 2011, σε έναν γάμο που αποτέλεσε το γεγονός της χρονιάς και καθήλωσε άπαντες από όλον τον κόσμο στις οθόνες τους για να τον παρακολουθήσουν.

Αναμφισβήτητα η μορφή της Κέιτ με τα μαύρα στιλπνά μαλλιά της, το ντροπαλό χαμόγελο και το αριστοκρατικό φόρεμα του Alexander McQueen έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη μας. Εντάξει. Και τα οπίσθια της Πίπα.

Σε αυτόν τον χρόνο, η Κάθριν, η Δούκισσα του Cambridge όπως ονομάζεται πλέον δεν έχει αλλάξει καθόλου. Παραμένει σεμνή, χαμογελαστή και προσιτή. Μάλιστα όσο μπορεί επιμένει να μην αλλάξει κάποιες από της καθημερινές συνήθειες που έκανε σαν απλή «θνητή». Λίγες μέρες μετά τον γάμο της την είδαν να ψωνίζει μόνη της στο supermarket.

Η Κέιτ είναι το απλό κορίτσι που αγάπησαν οι Βρετανοί. Απλή, διακριτική, πάντα ένα βήμα πίσω από τον Πρίγκιπα σύζυγό της ή την Βασίλισσα. Δεν θέλει να τραβάει τα βλέμματα πάνω της αλλά αυτό γίνεται ακόμα και άθελά της. Έχει καταφέρει να επισκιάσει όλες τις άλλες γαλαζοαίματες και να προστατεύσει την προσωπική της ζωή.  
Είναι ακόμα η δροσερή νεαρή που δεν χρειάζεται στυλίστες και ειδικούς για να δημιουργήσει μια αριστοκρατική φινετσάτη παρουσία που θα αντιγραφεί αμέσως από όλες τις Βρετανίδες. Με ρούχα και αξεσουάρ οικονομικά πολλές φορές και ξαναφορεμένα η Κέιτ λατρεύεται σε κάθε της επίσημη εμφάνιση.
Το πιο σημαντικό κατόρθωμα της βέβαια, είναι ότι έχει αποφύγει τη σύγκριση με την Νταϊάνα. Και αυτό γιατί δεν επιζητά την προσοχή και αποφεύγει όσο μπορεί τη δημοσιότητα. Γιαυτό ίσως και η δημοσιότητα την λατρεύει τόσο. Μένει να δούμε πόσες επετείους θα καταφέρει να περάσει ήρεμη και χαμογελαστή αλώβητη από τα βέλη της αδιακρισίας και της πίεσης ενός στέμματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More