Οι "κρυφές" δημοσκοπήσεις και ο... "πανικός"!

Όλα έχουν μια εξήγηση. Οι υψηλοί τόνοι Βενιζέλου, η πρόταση Τσίπρα για συγκυβέρνηση, η σχεδόν... ακροδεξιά ρητορική Σαμαρά μόνο τυχαία δεν είναι!
Οι κρυφές δημοσκοπήσεις έχουν φέρει αναστάτωση στα στρατηγεία των δύο -πρώην- μεγάλων κομμάτων, καθώς δείχνουν το δικομματισμό να συνθλίβεται καθώς είναι κάτω και από το... ψυχολογικό όριο του 30%. Στη μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδας, την Β΄ Αθηνών, αποτυπώνεται έντονα ο κατακερματισμός ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα".
Για πρώτη φορά μετά το 1980, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία βρίσκονται πίσω, από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ανεξάρτητους Έλληνες. Υπάρχουν και δημοσκοπήσεις που φέρνουν τη Νέα Δημοκρατία στην τρίτη θέση με το ΠΑΣΟΚ σταθερά πέμπτο.
Σε δύο από τις δημοσκοπήσεις σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να έχει χάσει διαρροές έως και 60% προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά.
Από την άλλη, η Νέα Δημοκρατία χάνει μεγάλο μέρος της δύναμής της από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου, ο οποίος καταγράφει στην περιφέρεια αυτή τα μεγαλύτερα πανελλαδικά του ποσοστά.
Η άνοδος της Χρυσής Αυγής, ειδικά στις νεαρές ηλικίες, βάζει στο περιθώριο το ΛΑΟΣ ενώ άξια αναφοράς είναι τα ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος σε περιφέρειες της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Δυτικής Μακεδονίας με ποσοστά 6%-9%.
Οι δημοσκοπήσεις πριν από την απαγόρευση έφερναν τη ΝΔ μπροστά με ποσοστά που κυμαίνονται από 17,5% έως 25,5%. Το ΠΑΣΟΚ ερχόταν δεύτερο με ποσοστά από 12% μέχρι 19%. Από εκεί και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 12%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μεταξύ 8%-10%, το ΚΚΕ στο 9%, η Δημοκρατική Αριστερά στο 8%, η Χρυσή Αυγή στο 5%, ο ΛΑΟΣ στο 4%, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Δημοκρατική Συμμαχία κατέγραφαν ποσοστά οριακής εισόδου στη Βουλή.
Είναι όμως αυτές οι δημοσκοπήσεις ακριβείς ή απλά αποτελούν "καμπανάκι" για τους ψηφοφόρους του δικομματισμού με σκοπό τη συσπείρωση των δύο μεγάλων κομμάτων; Θα φανεί την άλλη Κυριακή!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More