Η "μόδα" της κάλπης...


Μόδα είναι θα περάσει, είπαν. Η απάντηση ενός ολόκληρου-σοβαρού κατά τα άλλα- πολιτικού συστήματος στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Η ρηχή θέση των αμετανόητων απέναντι στην βροντερή φωνή μιας
ταπεινωμένης κοινωνίας που πήρε και σάρκα και οστά και όνομα κι έγινε ένα ολοκαίνουργιο πολιτικό κόμμα με γερά θεμέλια και στιβαρά επιχειρήματα. Ο εύκολος αφορισμός. Κι αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι πράγματι μόδα τότε είμαστε όλοι μας, μια μόδα που θα περάσει; Η φτώχια, η μιζέρια, η δυστυχία μας, η απόγνωσή μας, το ξεπούλημά μας το ίδιο, είναι… μόδα; Η ανεργία, τα συσσίτια, οι νέο-άστεγοι και οι νεόπτωχοι είναι μια τάση εποχιακή; Καμώματα του συρμού που δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα σε καμία ανάγκη μας για αξιοπρέπεια.
Σε αυτή τη χώρα που τραβά την ανηφόρα της, που ξεχειλίζει από οργή και αγανάκτηση υπάρχουν πολλοί επίδοξοι σωτήρες. Μα αν δεν ανοίξεις τα αυτιά και τα μάτια σου, αν δεν μάθεις από τον ίδιο τον ασθενή από τι υποφέρει, πως θα βοηθήσεις αλήθεια; Στέλνοντας απρόσωπα sms από άγνωστους αριθμούς, από ξένους που παριστάνουν τους σωτήρες; Δεν μπορούν να μας βοηθήσουν εκείνοι. Το έδειξαν, το απέδειξαν και ναι, μας έπεισαν. Δεν μπορούν να μας σώσουν γιατί διαβρώθηκαν από το σύστημα και έμμειναν έξω από το πρόβλημα μας, το δικό μας πρόβλημα! γιατί δικό τους έπαψε να είναι. Ένα βήμα πίσω, αυτό πρέπει να κάνουν, να αποδεχτούν πως έχασαν, την εμπιστοσύνη μας, την υποστήριξή μας, τον σεβασμό μας. Έχασαν! Ας αφήσουν τώρα τον δρόμο ελεύθερο γιατί τούτη η χώρα έχει βήματα να κάνει. Βήματα ελπίδας, βήματα σταθερότητας και ανάπτυξης. Ας κάνουν ένα βήμα πίσω για να κάνουμε εμείς βήματα μπροστά γιατί, αν έτσι το θέλουν… έπαψαν να μας αρέσουν, έπαψαν να είναι της… μόδας!

Μανώλης Κωστάκης
Υποψήφιος Βουλευτής Β΄Αθήνας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More