"Ο Batman είναι γκέι" (η Catwoman βγάζει τη στολή και πλένει πιάτα)


Για τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη, οι φήμες κυκλοφορούν εδώ και καιρό, αλλά και ο Batman γκέι; Ο Σκοτεινός Εκδικητής, ο
Άνθρωπος Νυκτερίδα, ο προστάτης της Γκόθαμ Σίτυ; 


από τον Κώστα Μανιάτη


Αυτό υποστηρίζει ο συγγραφέας των δημοφιλών ιστοριών του, Γκραντ Μόρρισον, σε πρόσφατη συνέντευξή του, καταστρέφοντας τον μύθο ενός ακόμη από τους πιο αγαπημένους ήρωες comics των παιδιών.
"Είναι πολύ πλουτώνιος με την έννοια ότι αυτός είναι πλούσιος, αλλά και με την έννοια ότι η σεξουαλικότητά του είναι αποκλίνουσα”, δήλωσε ο Μόρρισον σε συνέντευξή του στο βρετανικό Playboy. “Δεν χρησιμοποιώ το γκέι με την υποτιμητική έννοια, αλλά ο Batman είναι πολύ, πολύ γκέι."
Η αλήθεια είναι ότι αν ο λιγομίλητος Batman, δεν αποκαλύπτει πολλά στοιχεία για τον εαυτό του, στον Ρόμπιν, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Το πράσινο κολλάν σε προϊδεάζει, όπως και αυτή η “αφοσίωσή του στον Μπρους Γουέην. Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, τι δουλειά έχουν τρεις άντρες -Μπάτμαν, Ρόμπιν και ο μπάτλερ Άλφρεντ – να μένουν στο ίδιο σπίτι; Και γιατί οι σχέσεις του Μπρους Γουέην δεν κρατάνε; Μη μιλήσουμε για τον Ρόμπιν, που δεν έχει εμφανιστεί ποτέ με γυναίκα σε κάποια από τις ταινίες του Σκοτεινού Ιππότη.
"Δεν μπορούμε να το αρνηθούμε αυτό”, συνεχίζει ο Γκραντ Μόρρισον. “Προφανώς ως ένας χαρακτήρας φαντασίας προοριζόταν να είναι ετεροφυλόφιλος, αλλά η βάση όλου του concept είναι εντελώς γκέι. Για αυτό νομίζω ότι αρέσει στον κόσμο. Όλες αυτές οι γυναίκες που τον θέλουν και φοράνε όλα τα σέξι ρούχα και πηδάνε από ταράτσα σε ταράτσα για να τον κάνουν δικό τους. Δεν τον νοιάζει όμως - τον ενδιαφέρει περισσότερο να περνάει χρόνο με τον γέρο και το παιδί", δηλώνει ο συγγραφέας στη συνέντευξή του.
Ο Μόρρισον γράφει τα comics του Batman από το 2006 με το "Batman & Son". Ενώ επίσης έχει γράψει τα "Batman R.I.P.", "Batman and Robin" και "The Return of Bruce Wayne".
Ίσως λοιπόν, στην επόμενη ιστορία του πολυεκατομμυρίουχου Μπρους Γουέην, ο “κακός” να μην είναι ο Τζόκερ ή το Σκιάχτρο, αλλά ο εκδότης κάποια σκανδαλοθηρικής εφημερίδας, που θα απειλεί να αποκαλύψει “ανατριχιαστικές” λεπτομέρειες...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More