H EΡΤ μας επιστρέφει χρήματα (όπως λέμε: Κερνάω. Πληρώνεις; )


Πριν από χρόνια άρχισαν να μας την πουλάνε ως Δημόσια. Έπαψε πια να είναι Κρατική. Δεν ακουγόταν καλά. Ελάχιστοι το έχουμε φάει το παραμύθι, αλλά εκείνοι το προσπαθούν ακόμη. Η Δημόσια ΕΡΤ λοιπόν. Αυτή που μας επιστρέφει χρήματα. Ναι, αλήθεια. Έτσι είπε ο
Γιώργος Χαικάλης όχι μία, αλλά πολλές φορές χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του ημιτελικού του Champions League.


από τον Κώστα Θεοδώρου


H Δημόσια Τηλεόραση επιστρέφει τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου προσφέροντας ελεύθερα και σε High Definition ένα υψηλό θέαμα όπως είναι το Τσάμπιονς Λιγκ, η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση και μπλα μπλα μπλα…

Kι όλα αυτά συμβαίνουν, την ημέρα που η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου άσκησε -κατόπιν παραγγελίας του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη- ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη, του μέλους του δ.σ. Στυλιανού Στεφάνου και του δημοσιογράφου προϊσταμένου του αθλητικού τμήματος Δημήτρη Χατζηγεωργίου.

Ποιος ο λόγος με απλά λόγια; Ότι η ΕΡΤ πήρε το Champions League για τα επόμενα χρόνια (έως το 2015) δίνοντας όμως ένα σωρό λεφτα. Του Έλληνα φορολογούμενου που λέει κι ο Λάμπης. Η Κρατική ΕΡΤ (αρκετά την καλοπιάσαμε) έδωσε 10,8 εκατ. Ευρώ, όταν την ίδια στιγμή για το ίδιο πακέτο, ο ΣΚΑΙ προσέφερε 600.000 ευρώ ετησίως, το MEGA 2 εκατ. Ευρώ και  ο ΑΝΤ1 3,5 εκατ. Ευρώ.

Κι όμως. Ο κύριος Ταγματάρχης θεώρησε ότι μέσω του ημιτελικού του Champions League και των δημοσιογράφων που μετέδιδαν τον αγώνα, θα μπορούσε να μας πείσει ότι δεν είχε γίνει κάποιο λάθος. Για αυτό και επέβαλαν (αμφιβάλλει κανείς; ) στον σπίκερ να λέει σε κάθε διακοπή ότι η ΕΡΤ  (που έφερε στην Ελλάδα το Champions League, όπως ο Μαρινόπουλος έφερε τα GAP) επιστρέφει λεφτά.

Προφανώς και είναι αστεία πράγματα όλα αυτά. Η ΕΡΤ δεν είναι Kontra να βγάζει ανακοινώσεις και διαγγέλματα μαζί με τα κέφια του Κουρή. Είναι μια εταιρία που δίνει ένα σωρό δικά μας λεφτά και για να τα πάρει πίσω διαφημίζει το Χρυσό Πιθάρι, άλλες ταβέρνες και στεγνοκαθαριστήρια πριν το Champions League. Δηλαδή δεν βγάζει λεφτά από το προϊόν που πουλάει. Κι όμως, μπορεί και κάνει τέτοιες προσφορές που ρίχνουν στο καναβάτσο τους αντιπάλους.

Για αυτό πρέπει να απαντήσουν ο κύριος Ταγματάρχης και οι άλλοι αξιωματικοί. Δεν χρειάζεται η ΕΡΤ να γίνεται τόσο γελοία, λέγοντας μας κάθε πέντε λεπτά ότι μας κάνει και χάρη. Δεν μας επιστρέφει λεφτά. Απλά κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα. Σαν το παλιό ανέκδοτο που συναντώνται δυο φίλοι από τα παλιά και λέει ο ένας στον άλλον: Kερνάω εγώ.  Πληρώνεις εσύ; 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More