Αντώνη, μην φοβάσαι το debate!

Με συνταγή "κατενάτσιο" ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να τα καταφέρει! Ναι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαντάζει ως η... "Μπαρτσελόνα" της πολιτικής ρητορείας, αλλά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να "φύγει" με ισοπαλία από το τηλεοπτικό πλατό! Πώς;
Μα με την κλασική συνταγή!
Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Κανείς υποψήφιος πρωθυπουργός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις δεν θέλει το debate. Φοβάται μια... κουτσουκέλα, που μπορεί την επόμενη ημέρα να γίνει "σημαία" των αντιπάλων. Άρα, δεν αποτελεί και μεγάλη έκπληξη η... μη ανταπόκριση του Αντώνη Σαμαρά στο debate!
Από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ το έχει ανεβάσει σε "νούμερο 1" θέμα της πολιτικής ατζέντας ο Μεσσήνιος πολιτικός θα πρέπει να προσέλθει μόνο και μόνο για να μην θεωρηθεί "φυγόμαχος" και χάσει έτσι τη "μάχη των εντυπώσεων" χωρίς καν, να αγωνιστεί.
Λογικά η Νέα Δημοκρατία θα ζητήσει να μην υπάρχει ευθεία αντιπαράθεση των δύο αρχηγών, αλλά να μετατρέψει τη διαδικασία σε "παράλληλους μονολόγους". Ειδικά το τελευταίο debate των πολιτικών αρχηγών αποτελεί το χειρότερο όλων των εποχών, αλλά από την άλλη και το πιο ασφαλές για τον υποψήφιο που προηγείται! Η... "σούπα" που σερβιρίστηκε ήταν χειρότερη και από νοσοκομείου στην πιο τριτοκοσμική χώρα!
Συνήθως στα debate, οι δύο κύριοι "μονομάχοι" αυτοί του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας έστρεφαν το βλέμμα τους προς τους αναποφάσιστους, που προέρχονταν από τον κεντρώο χώρο. Αυτή τη φορά όμως, τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Και οι δύο θα προσπαθήσουν να περιορίσουν τις διαρροές τους. Το πιο λογικό, λοιπόν, είναι για τον Αντώνη Σαμαρά να εμφανιστεί με ρητορική που ικανοποιεί το δεξιό ακροατήριο, και δη, τη λαϊκή Δεξιά. Άρα, ο Αντώνης Σαμαράς με συνταγή "Μουρίνιο" στο Καμπ Νου, μπορεί να τα καταφέρει! Με... επιθετική τακτική και την μπάλα συνεχώς στην περιοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου. Με απαντήσεις "ναι μεν, αλλά"... 
Από το test κατάφεραν να περάσουν Πρωθυπουργοί που δεν διακρινόταν για την ευφράδειά τους, όπως ο Κώστας Σημίτης ή ο Γιώργος Παπανδρέου. 
Αντώνη, μην φοβάσαι... 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More