Ο Αϊνστάιν και οι... τρελές απαιτήσεις από τη σύζυγό του!


Ξεχάστε τα απλά προσύμφωνα γάμου που αφορούν συνήθως βαρετές οικονομικές λεπτομέριες. Το «μέλλον» όλων των ζευγαριών παντρεμένων και μή, κρύβεται στις
λίστες με τις προαπαιτούμενες δραστηριότητες. Για άλλη μια φορά ο «φωτεινός» αρωγός για το καλό της ανθρωπότητας είναι ο Αϊνστάιν.

από την Τζο Αν Χείλαρη



Τα μεγαλύτερα μυαλά συνήθως συνοδεύονται και από τις μεγαλύτερες ιδιοτροπίες. Το ίδιο ισχύει για τον Αϊνστάιν, έναν από τους σημαντικότερους επιστήμονες του 20ου αιώνα, βραβευμένο με Νόμπελ, και  θεμελιωτή της Θεωρίας της Σχετικότητας. Ενώ ανέλυε με άνεση τα του σύμπαντος, δεν μπορούσε να βάλει σε τάξη την προσωπική του ζωή και ειδικότερα τον γάμο του!

Βρήκε τη λύση λοιπόν σε μια λίστα απαιτήσεων προς τη σύζυγό του! Ο Αϊνστάιν έγραψε αυτή τη λίστα 1914, όταν τα προβλήματα είχαν ήδη αρχίσει να κλυδωνίζουν τον γάμο του με την Μaric η οποία ειρήσθω εν παρόδω, ήταν μία από τις πρώτες γυναίκες που σπούδασαν μαθηματικά και φυσική στην Ευρώπη. Η μόνη του έγνοια ήταν το ζευγάρι να μην χωρίσει και να παραμείνει μαζί για χάρη των παιδιών του.
Όπως αναφέρεται στην Daily Mail, στο βιβλίο για την ζωή του Αϊνστάιν « Η ζωή του και το Σύμπαν», ο Ουόλτερ Άιζακσον περιγράφει την λίστα παράλογων και απίστευτων απαιτήσεων του Αϊνστάιν προς την γυναίκα του Mileva Maric μετά από 11 χρόνια γάμου.
Ο λαμπρός και εξαίρετος επιστήμονας δεν ήθελε πολλά . Απαιτούσε μόνο η συζυγός του να τον φροντίζει, να καθαρίζει, να πλένει, να μαγειρεύει, να μην περιμένει την «εκτέλεση» των συζυγικών του καθηκόντων σε αντάλλαγμα για την καλή της συμπεριφορα. Το καλύτερο; απαιτούσε να μην κάθεται μαζί της, να μην τη συνοδεύει σε κοινωνικές εκδηλώσεις και να σταματά να μιλά αμέσως μόλις της το ζητούσε. Απλά πράγματα δηλαδή. Ίσως η λίστα αυτή να είναι είναι τόσο επίκαιρη και να αποτελεί και το όνειρο κάθε σύγχρονου άνδρα.

Στην αρχή η Maric αποδέχτηκε τους όρους του αλλά όχι για πολύ.  Λίγους μήνες μετά, εγκατέλειψε τον άνδρα της στο Βερολίνο παίρνοντας μαζί τα παιδιά της. Πέντε χρόνια μετά κατέθεσε αίτηση διαζυγίου το οποίο εξεδόθη το 1919.
Σύμφωνα με το βιβλίο, ο Αϊνστάιν κατά τη διάρκεια του γάμου του δεν ήταν και ιδιαίτερα πιστός αλλά αντιθέτως πολύ ατίθασος. Λέγεται ότι εκανε σχέση με μία πρώτη του ξαδέρφη του την Έλσα, την οποία και παντρεύτηκε το 1912 ενώ ήταν ακόμη παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο. Ωστόσο, την ξαναπαντρεύτηκε κι επίσημα το 1919 όταν βγήκε το διαζύγιό του από την Μaric. Στη συνέχεια βέβαια, ο Αϊνστάιν βρήκε αλλού παρηγοριά και έμπνευση με την ανηψιά του καλύτερού του φίλου η οποία ήταν και γραμματέας του.
Παρακάτω παραθέτουμε την λίστα με τις απαιτήσεις του Αϊνστάιν οι οποίες θα άρμοζαν καλύτερα σε μια οικιακή βοηθό ή μια παραδουλεύτρα παρά στη μορφωμένη σύζυγο και μάνα των παιδιών του.
Παρακαλούμε μόνο να μην τα ακολουθήσετε στο σπίτι. Είναι επικίνδυνα να τα διαχειριστείς και αφορούν αποκλειστικά βραβευμένους με Νόμπελ επιστήμονες.

Η λίστα απαιτήσεων του Αϊνστάιν
Θα φροντίζεις ώστε:
-να μου παρέχεις τρία γεύματα στο δωμάτιό μου
-τα ρούχα μου να έχουν μία τάξη
- η κρεβατοκάμαρα και το γραφείο μου να είναι καθαρά και ιδιαίτερα το γραφείο μου να είναι μόνο για τη δική μου προσωπική χρήση.

Θα παραιτηθείς απ’ όλες τις προσωπικές σχέσεις μαζί μου εφόσον δεν είναι απολύτως απαραίτητες για κοινωνικούς λόγους. Ειδικότερα, θα παραιτηθείς από:
- να βγαίνω έξω ή να ταξιδεύω μαζί σου.
- να κάθομαι σπίτι μαζί σου

Θα υπακούς στα ακόλουθα όσον αφορά στη σχέση σου μαζί μου:
- δεν θα περιμένεις καμία οικειότητα από εμένα ούτε θα με κατηγορείς με οποιονδήποτε τρόπο.
- θα φύγεις από την κρεβατοκάμαρα ή το γραφείο μου αμέσως χωρίς διαμαρτυρία αν το ζητήσω
- θα σταματάς να μου μιλάς εφόσον το ζητήσω
Θα προσέχεις να μην με υποτιμάς μπροστά στα παιδιά είτε με λόγια είτε με τη συμπεριφορά σου

1 σχόλια:

As ipothesoume oti o tupos einai gia ta sidera me aytes tis apaitiseis....oi gynekes omos einai palaves poy dextikan ola auta....eleos!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More