Βίκυ Σταμάτη: Μεταξύ... "Σταχτοπούτας" και... "Μαρία Αντουανέτας"!


Έρωτας, πάθη, εξουσία, χλιδή, σκάνδαλα, προδοσίες και off shore εταιρείες με διαπλεκόμενα συμφέροντα. Μια ιστορία που νομίζεις ότι διαδραματίζεται σε σαπουνόπερα όπως η «Δυναστεία» ή σε κινηματογραφική ταινία. Κι όμως, οι χαρακτήρες και η πλοκή είναι πραγματικοί και έχουν ως πέτρα του σκανδάλου μια γυναίκα. Τη Βίκυ
Σταμάτη.

από την Τζο Αν Χείλαρη

 Ή αλλιώς τη «Μαρία Αντουανέτα» όπως χαρακτηριστικά την έλεγαν κάποιοι λόγω των ιδιόρρυθμων απαιτήσεων που είχε. H γυναίκα μυστήριο που λικνίζονταν με αριστοκρατική φινέτσα στον ρυθμό των εκατομμυρίων ευρώ σαν να ήταν ανέκαθεν γόνος οικογένειας κροίσων βρέθηκε για ακόμη μια φορά στην κορυφή της επικαιρότητας αλλά για τους λάθους λόγους!
Η ίδια έχει προσπαθήσει να κρατήσει ιδιαιτέρως χαμηλό προφίλ στα μέσα δημοσιότητας, δίνοντας σπάνιες ή ελάχιστες συνεντεύξεις, κρατώντας το παρελθόν της μακριά από περίεργες ερωτήσεις και «ανασκαφές» που θα την έφερναν σε δύσκολη θέση.
Τα μόνα στοιχεία  που είναι διασταυρωμένα για την γοητευτική σαραντάρα είναι ότι κατάγεται από το Ζέλι του Ν. Φθιώτιδας και ότι μπήκε στην υπηρεσία διεύθυνσης προσωπικού της ΔΕΗ το 1993 όταν ήταν στην κυβέρνηση η  Νέα Δημοκρατία.  Μάλιστα, ήταν για πολλά χρόνια μέλος της ΠΑΣΥΠ -ΔΕΗ (συνδικαλιστικού φορέα της ΔΕΗ ) που πρόσκειται και αυτή στη ΝΔ!  
Η Βίκη Σταμάτη δηλώνει ότι έχει σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης και  το 2004 γράφει και ένα βιβλίο για παιδιά με τίτλο «Ο μυθικός χορός της φύσης» .Η παρουσίαση του βιβλίου αποτέλεσε μεγάλο κοσμικό γεγονός, με καλεσμένους όλη την  αφρόκρεμα της κοσμικής Αθήνας

Η γνωριμία με τον Άκη, ο χλιδάτος γάμος
Η Βίκυ Σταμάτη «εισέβαλε»  στη ζωή του τότε υπουργού το 2000. Η ίδια έχει αναφέρει  σε σπάνια συνέντευξή της ότι τον γνώρισε όταν πήγε να του ζητήσει δουλειά .Αντ’ αυτού πήρε πολλά περισσότερα από όσα είχε ζητήσει και είχε τολμήσει ποτέ να ονειρευτεί για τη ζωή της.
Για τον αρραβώνα τους ο πρώην υπουργός και η Β.Σταμάτη έδωσαν δεξίωση  στο πολυτελές εστιατόριο «Βau Βrummel» στην Κηφισιά, ενώ είχε προσκληθεί Γαλλίδα τραγουδίστρια από το Παρίσι ειδικά για να ευχηθεί στους μελλόνυμφους!

Τον Ιούλιο του 2004 το ζευγάρι παντρεύεται πρώτα με πολιτικό γάμο  στο Δημαρχείο Συκεών της Θεσσαλονίκης  και στις 11 Ιουλίου με φόντο το ρομαντικό  Παρίσι ενώνονται με τα δεσμά του γάμου στον ορθόδοξο καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου.
Οι ερωτευμένοι καταφθάνουν στην εκκλησία μέσα σε μία μπλε «Τζάγκουαρ». Το μυστήριο τελεί ο μητροπολίτης Παρισίων Εμμανουήλ και ο γάμος γίνεται σε στενό οικογενειακό κύκλο με μόλις 18 καλεσμένους ανάμεσα στους οποίους  είναι ο καθηγητής Κώστας Βεργόπουλος  και ο πρώην σύμβουλος του Τσοχατζόπουλου, Νίκος Δημάδης. Κουμπάρος,  ο Γάλλος πολιτικός μηχανικός, Μισέλ Καντάς.
Όλοι θυμούνται τις «παραμυθένιες» γαμήλιες στιγμές του ζευγαριού. Την μπλε Jaguar να διασχίζει τους δρόμους του βροχερού Παρισιού με προορισμό το πολυτελές Four Seasons Hotel George V και την Βίκυ να λάμπει στο πλευρό του Άκη περισσότερο και από το πολύτιμο και ανεκτίμητης αξίας μονόπετρο που φορούσε στο χέρι της.
Είναι η δεύτερη σύζυγος για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και η ευτυχία ακτινοβολεί στα βλέμματα και των δύο. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους.
Την ευτυχία όμως έρχονται να σκιάσουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι τα ποσά που δαπανήθηκαν για τον λουσάτο γάμο ήταν αστρονομικά για τα δεδομένα της οικονομικής κατάστασης του Άκη. Ήταν τότε που απέκτησε και το παρατσούκλι «Ο υπουργός της σαμπάνιας» από το πλήθος των πανάκριβων σαμπάνιων που ανοίχθηκαν και για τις απίστευτες σπατάλες που έγιναν.

Τα «λούσα της Μαρίας Αντουανέτας»
Η Βίκυ Σταμάτη όπως όλες οι γυναίκες είχε και εξακολουθεί να έχει αδυναμία στο ωραίο. Ιδιαίτερη αγάπη όπως αποδείχτηκε είχε στα αξεσουάρ και ειδικώς στα υποδήματα. Αγόραζε σταθερά 200 ζευγάρια παπούτσια τον χρόνο και μάλιστα πηγές αναφέρουν την έκφραση στο πρόσωπο του Άκη όταν παρέλαβε λογαριασμό 72.000 ευρώ από γνωστό κατάστημα με επώνυμες φίρμες υποδημάτων.

Προφανώς η Βίκυ έψαχνε ένα εξίσου όμορφο σπίτι για να «στεγάσει» τη συλλογή της με ρούχα και παπούτσια και δεν υπήρχε κανένα άλλο πιο κατάλληλο από το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου με θέα την Ακρόπολη.
Ενδεικτικά μια άλλη περίπτωση που αναφέρεται είναι η χρέωση εσωρούχων αξίας 6.000 ευρώ που αγόρασε σε μια μέρα από γνωστό κατάστημα στο Κολωνάκι. Κάπως έτσι «βαφτίστηκε» «Μαρία Αντουανέτα» από τις πωλήτριες των μαγαζιών του που όταν τα επισκεπτόταν η κυρία Σταμάτη έκλειναν για να την εξυπηρετήσουν αποκλειστικά. Και γιατί όχι, αφού έκανε πάντα πολύ ακριβές αγορές με ετήσιους τζίρους για τα καταστήματα και αυτά μόνο σε μια μέρα.
Η «συντήρηση» της πάλι στο ίδιο μοτίβο. Προσωπικό γυμναστήριο στο σπίτι πανάκριβα εξοπλισμένο με power plate τελευταίας τεχνολογίας, μαθήματα με personal trainer αξίας 100 ευρώ την ώρα, αμοιβές κομμωτή 500-1000 ευρώ και χρεώσεις χιλιάδων ευρώ σε αισθητικούς.
Τα προσωπικά της έξοδα καλύπτονταν από την πιστωτική της κάρτα στην Ελβετική τράπεζα UBS, όπου φαίνονταν χρεώσεις ποσών που φτάνουν και τα 180.000 ευρώ από το 2006 έως 2009, αγορές πανάκριβων κοσμημάτων και κομματιών όπως Hermes, Dior και Louis Vuitton.

Η αρχή του τέλους του «παραμυθιού»
«Βλαχάρα, κόψατε τις συντάξεις για να έχεις εσύ τα λούσα σου»,  φωνάζει έξαλλος ο κόσμος από τα δικαστήρια στην Ευελπίδων όταν πάει να καταθέσει στον ανακριτή. Φαίνεται να κλονίζεται. Ωστόσο, παραμένει φαινομενικά τουλάχιστον ψύχραιμη.
Γνωρίζοντας ότι είναι η πρωταγωνίστρια σε ένα «reality show» που διαδραματίζεται στην αρένα του Κολοσσαίο με αντίπαλο δέος τον ίδιο της τον εαυτό, φροντίζει να εμφανιστεί στην «πένα».
Είναι προσεγμένη, φινετσάτη όπως πάντα και κάνει μια στιλιστική επιλογή ιδανική για την περίσταση. Επιλέγει κάτι λιτό και κομψό. Λευκό και μαύρο. «Αll time classic» για μια γυναίκα που το στυλ ακόμα και σε αυτή την ύστατη στιγμή φαίνεται να την απασχολεί ιδιαιτέρως.
Έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Πολλοί αναφέρουν ότι τα θεμέλια του γάμου του ζεύγους έχουν ήδη αρχίζει να κλυδωνίζονται καθώς δηλώνει ότι «διαχειριστής της περιουσίας μας ήταν ο Ακης» και ότι ουσιαστικά η ίδια δεν γνώριζε τίποτα μέχρι την τελευταία  στιγμή σχετικά με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και των λοιπόν παρανομιών, αφήνοντας ουσιαστικά τον Άκη μόνο, εκτεθειμένο σε όλες της κατηγορίες, αποδίδοντάς του όλες τις οικονομικές συναλλαγές της οικογένειάς τους.
Η Βίκυ και ο Άκης είναι παραδείγματα ανθρώπων που ο «έρωτάς» τους έσμιξε, και τους έκανε να εκμεταλλευτούν καταστάσεις προς ίδιον όφελος.  Σε μια χώρα που τα «ροζ σπίτια» την έχουν εξευτελίσει και την έχουν κυριολεχτικά κουρελιάσει, η ιστορία γράφεται αυτές τις στιγμές με τα μελανότερα χρώματα της ντροπής για όλον τον κόσμο που παρακολουθεί αποσβολωμένος το μέλλον του να καταποντίζεται με κόστος ανυπολόγιστο ακόμα και σε ανθρώπινες ζωές. Και αυτό γιατί η ντροπή για μερικούς δεν έχει αξία. Δεν ξέρουν καν την σημασία της λέξης.

2 σχόλια:

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!!! ΕΤΣΙ ΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΛΑ ΠΕΙΝΑΕΙ!!!

να το κανουμε σεναριο για ταινια? λετε να ζητησουν τα πνευματικα δικαιωματα?

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More