Ο Αντώνης Σαμαράς δανείζεται το στυλ... "Καρατζαφέρη"!!!

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην πρώτη του μεγάλη-προεκλογική συνέντευξη έδωσε το στίγμα του ενόψει της "συνταγής" που θα ακολουθήσει τις επόμενες 45 ημέρες περίπου, μέχρι τις εκλογές.
Σε μια συνέντευξη - αποθέωση του
λαϊκισμού στον ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο, Δημήτρη Κοτταρίδη, επιτέθηκε κατά πάντων και προσπάθησε να πείσει για την ανάγκη αυτοδυναμίας του κόμματός του στις επερχόμενες εκλογές. Μιλώντας συνεχώς σε πρώτο ενικό πρόσωπο 
«Το σύνθημά τους είναι «αρχίζουμε», τι αρχίζουνε δύο χρόνια κάνανε ότι μπορούσαν για να μας τελειώσουν και τώρα αρχίζουν; Το σύνθημα θα έπρεπε να είναι "βόηθα Παναγιά". Οι ευθύνες όλων μέσα στο ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες». Αυτό ήταν το σχόλιό του για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ...  

Κατά τα άλλα τόνισε πως το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου θέλει συγκυβέρνηση "για να σωθεί το ίδιο και όχι η χώρα" ενώ δριμύς υπήρξε και για τα κόμματα της Αριστεράς λέγοντας πως "μαζί με το ΠΑΣΟΚ κερδοσκοπεί πάνω στην απελπισία του κόσμου»
Η "επίθεση" που έκανε στους άλλους ενοίκους της πολυκατοικίας ήταν άνευ προηγουμένου χαρακτηρίζοντας τα "κομματίδια", χωρίς ... ιδεολογία και θέσεις που... μιμούνται την Αριστερά!!!

Στην αυτοκριτική του για τη στρατηγική που ακολούθησε στα χρόνια των... Μνημονίων τόνισε: «Η πολιτική μου επαληθεύτηκε αλλά δεν μπορούσα να αφήσω την χώρα μου να πέσει στο γκρεμό». Στην ερώτηση ότι «το θέμα είναι να σωθούν και οι πολίτες και όχι μόνο η χώρα» ο κ. Σαμαράς απέφυγε να απαντήσει και είπε ότι «υπάρχουν ευθύνες που θα καταλογισθούν. Έχω πει ότι θα συστήσουμε μία εξεταστική για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο και θα το κάνω, οι ευθύνες θα αποδοθούν».

Οι αλλαγές που προτείνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι δομικές.Αλλαγές στη σύσταση του  κρατικού μηχανισμού αλλά και στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο σε πρώτη φάση θα μειωθεί στο μισό και μετά θα είναι ακόμα πιο ολιγομελές. Μάλιστα, προανήγγειλε και συμμετοχή εξωκοινοβουλευτικών στην κυβέρνηση του.

Τέλος, έκανε λόγο για προοπτική διαχωρισμού της Εκτελεστικής από τη Νομοθετική εξουσία και δηλώνει πως και για να είσαι υπουργός, δεν θα μπορείς να είσαι ταυτόχρονα βουλευτής.

Σίγουρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήθελε να απευθυνθεί κυρίως στους ψηφοφόρους της παραδοσιακής Δεξιάς, σε εκείνους που αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στο κόμμα του και κάποιο από τα άλλα που βρίσκονται στη "γαλάζια πολυκατοικία". Επιθυμεί τη συσπείρωση στην πρώτη φάση για να σταματήσει η μεγάλη διαρροή προς το κόμμα τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" του Πάνου Καμμένου, αλλά και να φυλάξει τα νώτα του απέναντι σε ΛΑ.Ο.Σ., "Δημοκρατική Συμμαχία" ακόμη και στη "Χρυσή Αυγή".

Τα... μέσα, όμως, που χρησιμοποίησε ήταν "εύκολα", "λαϊκίστικα", που δεν ταιριάζουν σε έναν... εν δυνάμη Πρωθυπουργό. Δεν απευθύνθηκε σε όλους τους Έλληνες ψηφοφόρους και αυτό είναι φάουλ, όταν ακόμη δεν έχουμε μπει σε φουλ προεκλογική περίοδο.

Με ένα στυλ που έφερνε λίγο στον Γιώργο Καρατζαφέρη-χωρίς τους Beatles και τους αστεϊσμούς του, δεν μπορείς να θεωρηθείς "ηγέτης" ενός μεγάλου συνόλου του πολιτικού συστήματος... "Ηγέτης" της λαϊκής Δεξιάς, ναι!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More