Στη φυλακή λόγω... twitter!!!


Αν στην Ελλάδα ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει στο Twitter, στο Κουβέιτ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Εκεί ακυρώνεται και το κλασικό άσμα, "θα ζήσω ελεύθερο πουλί"!Ένας άνδρας συνελήφθη χθες το βράδυ με την κατηγορία ότι προσέβαλε τον προφήτη Μωάμεθ μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, όπως
ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Η βλασφημία αποτελεί ποινικό αδίκημα στο Κουβέιτ βάσει του νόμου περί Τύπου και εκδόσεων του 1961, αν και η κατηγορία για βλασφημία μέσω διαδικτύου δεν είναι συνηθισμένη υπόθεση για τη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι δεν επιφέρει τη θανατική καταδίκη σε αντίθεση με τη γειτονική Σαουδική Αραβία.

από τον Κώστα Μανιάτη

Το υπουργείο Εσωτερικών, στην ανακοίνωσή του ισχυρίζεται ότι ο Κουβεϊτιανός προσέβαλλε την ισλαμική πίστη και συκοφάντησε τον προφήτη Μωάμεθ, τους συντρόφους και τη σύζυγό του. Παράλληλα, εξέφρασε την λύπη του για την “την κακόβουλη χρήση των κοινωνικών δικτύων από ορισμένα πρόσωπα με σκοπό να προσβάλλουν βασικές ισλαμικές και πνευματικές αξίες”, ενώ δεσμεύτηκε να “επιδείξει μηδενική ανοχή στην καταπολέμηση τέτοιων σοβαρών κακουργημάτων”.

Σύμφωνα πάντως με ορισμένα ΜΜΕ στο Κουβέιτ, ο άνδρας φέρεται να έχει δηλώσει ότι έχει πέσει θύμα επιτήδειου που έκλεψε τον κωδικό του και έγραψε τα επίμαχα σχόλια. «Δεν θα προσβάλλω ποτέ τον προφήτη», φέρεται να δήλωσε, όπως δημοσιεύτηκε και σε πολλές εφημερίδες της χώρας.
Το Twitter στη χώρα της Μέσης Ανατολής, αν και λίγοι θα το περίμεναν, είναι ένα πολύ δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Πολλοί πολιτικοί, δημοσιογράφοι και άλλα δημόσια πρόσωπα έχουν προσωπικό λογαριασμό και σχολιάζουν σε καθημερινή βάση την επικαιρότητα του Κουβέιτ. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι εγχώριοι stars έχουν εκατοντάδες χιλιάδες "followers".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More