Οι νέοι επιστρέφουν στη φύση!


«Επιστροφή στη φύση»… Ο Ζαν Ζακ Ρουσσό θα ήταν υπερήφανος για τους νέους της Ελλάδας, ως ένα σημείο. Αν η απόφαση τους ήταν καθαρή δική τους και δεν επηρεαζόταν από εξωγενείς παράγοντες… «Εξωγενείς
παράγοντες» όταν λέμε, φυσικά μιλάμε για την κρίση που θερίζει, με αποτέλεσμα να καλπάζει η «ανεργία»!!!
Μια δημοσκόπηση της Κάπα Research σε Αττική και Θεσσαλονίκη δείχνει πως η νεολαία της Ελλάδας επιλέγει να επιστρέψει στη γη! Και μιλάμε για νέους υψηλού μορφωτικού επιπέδου!
Πάνω από 1.000.000 έλληνες σκέφτονται την επιστροφή στην ελληνική περιφέρεια… Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη και είναι… εντυπωσιακά!
Το 68,2% των ερωτηθέντων δείχνει «τάσης φυγής», ενώ το 19,3% το έχει ήδη αποφασίσει και κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Περίπου οι μισοί απ' όσους επιθυμούν να φύγουν θέλουν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα (φυτική παραγωγή, κτηνοτροφία, αλιεία), το 18,3% με τον τουρισμό- πολιτισμό, το 14,2% με την επικοινωνία και τις νέες τεχνολογίες, το 11,8% με την εκπαίδευση, το 10,6% με την ενέργεια και τις ΑΠΕ, το 7% με το εμπόριο, το 6,7% με τον αγροτουρισμό και το 5,8% με τη μαζική εστίαση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More