Τρόικα: "Για όλα φταίνε οι Έλληνες"


Εδώ και περίπου 6 μήνες προσπαθούσαν οι Σοσιαλιστές του Ευρωκοινοβουλίου να… «σύρουν» του εκπροσώπους της «Τρόικα» για… ανάκριση!!! Ο λόγος είναι η «συνταγή» που ακολουθείται για την Ελλάδα. Έτσι, Όλι
Ρεν, Γεργκ Άσμουσεν και Πολ Τόμσεν προσπάθησαν να αναλύσουν τα δεδομένα.


«Για όλα φταίει η Ελλάδα»
Οι «τροϊκανοί» αφού απάντησαν πως γνωρίζουν ότι τα μέτρα είναι επώδυνα και πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, τόνισαν πως θα πρέπει να επιτευχθεί η «εσωτερική υποτίμηση» μέσω των μειώσεων των μισθών για να γίνει η Ελλάδα και πάλι ανταγωνιστική!
Όταν ρωτήθηκαν για την αποτυχία του πρώτου Μνημονίου τη χρέωσαν καθ’ ολοκληρία στην Ελλάδα λέγοντας πως «δεν υπήρχε η πολιτική βούληση»! Σημείωσαν πως οι «οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν υλοποιούνται από τη χώρα μας αρκετά γρήγορα… και ο τρέχων ρυθμός των μεταρρυθμίσεων και των προσαρμογών απέχει από το να είναι επαρκής για να κάνει τα δημόσια οικονομικά βιώσιμα στην Ελλάδα ή να κλείσει το χάσμα της ανταγωνιστικότητας».
Μάλιστα, ο Όλι Ρεν τόνισε ότι οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι σημαντικές, αλλά, όχι αρκετές! «Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε».

«Δεν είναι δίκαιο να κατηγορούμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αυτούς που ήρθαν να βοηθήσουν, μετά τη ζημιά που έγινε» υπογράμμισε με νόημα ο Επίτροπος ενώ ο Γεργκ Ασμουσεν της ΕΚΤ τόνισε ότι «το ελληνικό πρόγραμμα θα πετύχει μόνον εφόσον εφαρμοστεί κατά 100% στο σύνολο της περιόδου» ενώ  πρόεβλεψε πως «η ανεργία αναμένεται να σταθεροποιηθεί το 2013 και να αρχίσει να μειώνεται από το 2014».

Κοινώς, έχουν τελειώσει τα θαύματα....

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More