Ο Παπαθανασίου στην "πυρά", όλα καλά για ΓΑΠ-Παπακωνσταντίνου....


Μια ακόμη παρωδία έλαβε τέλος με το πόρισμα της επιτροπής της Βουλής για το χρέος 2009! Ευθύνες μόνο στον πρώην Υπουργό Γιάννη Παπαθανασίου δείχνει λοιπόν το πόρισμα της επιτροπής, στην οποία δεν
συμμετείχαν η Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ! Είναι λοιπόν το πόρισμα του...ΠΑΣΟΚ το οποίο και "βγάζει λάδι" τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και τον "πράσινο", πρώην Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου! 
Οι  πολιτικές ευθύνες που αποδίδονται στον Γιάννη Παπαθανασίου είναι με το αιτιολογικό ότι γνώριζε ήδη από τις αρχές του 2009 το δημοσιονομικό εκτροχιασμό αλλά δεν έδρασε και επειδή αποσιώπησε την πραγματική εικόνα. Επίσης, με την κίνησή του να καταργήσει τον Αύγουστο του 2009 την μηνιαία δημοσιοποίηση των δελτίων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού και να την μετατρέψει σε τριμηνιαία συνέβαλε στη "θολή εικόνα" της οικονομίας. Επί των ημερών του η ΕΣΥΕ δεν λειτουργούσε ως ανεξάρτητη αρχή ενώ υπάρχει και δέσμευσή του προς τους εταίρους μας για μέτρα που τελικά ποτέ δεν πάρθηκαν.
Από την άλλη, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με το πόρισμα, δεν διαπιστώθηκε πως δημιούργησε τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος αλλά ούτε και παρενέβη στο έργο της ΕΛΣΤΑΤ.

Για πόρισμα-οπερέα έκανε λόγο η Ν.Δ, σκληρή ήταν και η δήλωση του Παπαθανασίου:
"Αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας, στη φτώχεια και στην ανεργία, προκαλούν για μια ακόμα φορά. Υποτιμούν τη μνήμη και τη νοημοσύνη της ελληνικής κοινωνίας», τονίζει αι συμπληρώνει: "Το 2009, η ΝΔ, παρά τα λάθη και τις καθυστερήσεις, είπε την αλήθεια. Ζήτησε την ψήφο των πολιτών για να λάβει άμεσα μέτρα μείωσης του ελλείμματος. Ενώ το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την ψήφο των πολιτών με το σύνθημα "λεφτά υπάρχουν" και με ψεύτικες υποσχέσεις για αυξήσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών",  πρόσθεσε και κατέληξε σημειώνοντας ότι "οι πολίτες ξέρουν, κρίνουν και σε αυτές τις εκλογές θα αποδώσουν τις πολιτικές ευθύνες που αναλογούν στον καθένα".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More