Το φεστιβάλ Comicdom ανοίγει τις πύλες του...


Ο φανταστικός κόσμος των comics κάνει πρεμιέρα σήμερα Παρασκευή 30 Μαρτίου, σε ένα Φεστιβάλ το οποίο είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην 9η τέχνη που λατρεύουν
μικροί και μεγάλοι.
T
ο «Comicdom cοn Athens», διοργανώνεται για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα και φιλοξενεί διεθνείς προσκεκλημένους και ανερχόμενους δημιουργούς. Η έκθεση και το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί σε 3 μέρες (30, 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου) και θα περιλαμβάνει ομιλίες, προβολές, σεμινάρια, bazaar από ελληνικές εκδόσεις comics, τον Διαγωνισμό Cosplay, και τα Comicdom Awards!
από την Τζο Αν Χείλαρη
Ο τίτλος της φετινής έκθεσης είναι «2000 A.D.: The Judge Dredd Revolution» και είναι αφιερωμένη στην ιστορική βρετανική ανθολογία «2000 A.D.». Στην έκθεση θα φιλοξενηθούν, μεταξύ άλλων, έργα των Ντέιβ Γκίμπονς, Ντέιβιντ Λόιντ, Κάρλος Εσκέρα, Τρέβορ Χέρσαιν, Ρούφους Ντέιγκλο, Ρον Σμιθ, Μικ Μακμάον και Κόλιν Γουίλσον.
Ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους του Φεστιβάλ είναι ο ιδιαίτερα δημοφιλής Ιταλός δημιουργός, Μίλο Μανάρα, ο καταξιωμένος Βρετανός σεναριογράφος Μάικ Κάρει («X-men», «Legacy», «The unwritten»), o Τούρκος σχεδιαστής, Γιλντιράι Τσινάρ και o Βρετανός σχεδιαστής Ρούφους Ντέιγκλο. Ανάμεσα τους άντρες καλλιτέχνες και μια γυναίκα, η Βρετανίδα εικονογράφος Ζάρα Σλάτερι, αλλά και ο ανεξάρτητος Αμερικανός δημιουργός Ντάγκλας Πάσκιεβις.
Ακόμη, θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της ταινίας  Dr Seuss’ The Lorax ενώ θα προβληθούν και οι ταινίες The Independents και Despicable Me. Τέλος, με οδηγό τη δημιουργικότητα και πρωταγωνιστή τη φαντασία, το Comicdom Con Athens προσφέρει και φέτος πλούσιο πρόγραμμα για τα παιδιά.
Στα must είναι ο ανοιχτός διάλογος με τον Μίλο Μανάρα (31/3, 1 μ.μ.) καθώς και η συνάντηση με τον Βρετανό διακεκριμένο σεναριογράφο Μάικ Κάρεϊ («X-Men Legacy», «The Unwritten»), τον Τούρκο ανερχόμενο σχεδιαστή Γιλντιράι Σινάρ («Fury of Firestorm») και τον Ρούφους Ντέιγκλο (1/4, 3 μ.μ.).

Όσοι πιστοί στα comics λοιπόν, μπορείτε να προσέλθετε στην  Ελληνοαμερικάνικη Ένωση (Μασσαλίας 22). Εκεί θα συναντήσετε τους αγαπημένους σας σουπερήρωες που δεν μεγαλώνουν ποτέ σε αντίθεση με εσάς που μπορεί μεν να μεγαλώσατε αλλά παραμένετε για παιδιά!

Πληροφορίες
Καλλιτέχνης
Milo Manara, Mike Carey, Yildiray Cinar, Rufus Dayglo, Douglas Paszkiewicz, Zara Slattery
Διοργανωτής
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Comicdom Press
Χώρος διεξαγωγής
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Ημερομηνία έναρξης
30/03/2012
Ημερομηνία λήξης
01/04/2012
Εγκαίνια
Παρασκευή 17:00 - 21:30, Σάββατο & Κυριακή 11:00 - 21:30
Εισιτήριο
Είσοδος ελεύθερη
Περισσότερες πληροφορίες : http://www.comicdom-con.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More