Ένα… μικρόφωνο πρόδωσε τον Μπάρακ Ομπάμα!!! (video)

Ο αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα συναντήθηκε με τον Ρώσο Πρόεδρο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ στη Νότια Κορέα… Μετά τη συνάντηση οι δύο ηγέτες θα απαντούσαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Πριν να ξεκινήσουν, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ντιμίτρι
Μεντβέντεφ είχαν μια κουβεντούλα, μην γνωρίζοντας όμως πως ένα μικρόφωνο ήταν ανοιχτό!. Ο Ομπάμα ζήτησε από τον Ρώσο ομόλογό του να παγώσουν προσωρινά τις συνομιλίες για ευαίσθητα ζητήματα, όπως την αντιπυραυλική άμυνα, συνομιλία που όμως καταγράφηκε άθελά τους από τα ανοικτά δημοσιογραφικά μικρόφωνα.

από τον Κώστα Μανιάτη

Ο Αμερικανός πρόεδρος διαβέβαιωσε ότι μετά τις εκλογές θα έχει “μεγαλύτερη ευελιξία” για να αγγίξει ευαίσθητα θέματα, όπως την πυραυλική ζώνη στην Ευρώπη και ζήτησε από τον απερχόμενο Πρόεδρο να μεταβιβάσει στον Βλαντιμήρ Πούτιν, ότι “χρειάζεται έξτρα χρόνο”.

Ο διάλογος : Oμπάμα : Σχετικά με όλα αυτά τα ζητήματα και κυρίως για την αντιπυραυλική άμυνα, αυτό, αυτό μπορεί να λυθεί, αλλά είναι σημαντικό να μου δώσει έξτρα χρόνο.
Μεντβέντεφ : Ναι, καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω το μήνυμά σου για έξτρα χρόνο. Έξτρα χρόνος για σένα.
Ομπάμα : Αυτές είναι οι τελευταίες μου εκλογές. Μετά τις εκλογές, θα έχω μεγαλύτερη ευελιξία.
Μεντβέντεφ : Kαταλαβαίνω. Θα δώσω το μήνυμα σου στον Βλαντιμίρ.

Όταν ζητήθηκε από τον αναπληρωτή σύμβουλο εθνικής ασφάλειας, Μπεν Ρόουντς, να εξηγήσει τα λόγια του Πρόεδρου Ομπάμα, ο ίδιος είπε στο ABC ότι υπάρχει πεδίο συνεννόησης μεταξύ Η.Π.Α. και Ρωσίας, αλλά “υπάρχει και μια μεγάλη ρητορική γύρω απ’ αυτό το θέμα – όπως άλλωστε υπήρχε πάντα – και στις δύο χώρες”

Παράληλα, άλλος ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, δήλωσε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό : ‘Η φετινή χρονιά είναι σημαντική πολιτικά και για τις δύο χώρες, καθώς οι Ρώσοι πριν λίγο καιρό είχαν τις προεδρικές εκλογές, ενώ και εμείς ετοιμαζόμαστε για τις προεδρικές εκλογές, αλλά και για τις εκλογές στο Κογκρέσσο. Δεν είναι η χρονιά που ένα τέτοιο “καυτό” θέμα μπορεί να λυθεί. Γι’αυτό τον λόγο, ο Πρόεδρος ζήτησε να κάνουν λίγο πίσω και να αφήσουν τους εμπειρογνώμωνες να δουλέψουν λίγο μόνοι τους το θέμα”.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More