"Ολομέτωπη επίθεση" στο ΠΑΣΟΚ από Κατσέλη - Καστανίδη!

Σκληρή "επίθεση" στο ΠΑΣΟΚ έκανε η Λούκα Κατσέλη από τη Θεσσαλονίκη, όπου μαζί με τον Χάρη Καστάνιδη, παρουσίασαν τις θέσεις και τις προτάσεις της Κοινωνικής Συμφωνίας χθες το βράδυ.
Στην εκδήλωση που έγινε στο δημαρχείο, εκτός των δύο αρχηγών,  μίλησαν και οι βουλευτές Μαρία Κυριακοπούλου, Βούλα Τεκτονίδου, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος και Γιώργος Κασσάρας.

Η πρόεδρος του νεοσύστατου κόμματος τόνισε πως "δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εδώ, ασπάστηκε νεοσυντηρητικές, νεοφιλελεύθερες απόψεις και δεν έχει καμιά σχέση με το ΠΑΣΟΚ για το οποίο αγωνιστήκαμε" ενώ συνέχισε το "σφυροκόπημα" λέγοντας πως "ο πολιτικός που δεν έχει το ανάστημα να πει όχι, δεν πρέπει να είναι στην πολιτική", ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χώρα μας ενδέχεται να υποστεί και "δεύτερη χρεοκοπία"!

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις "μάχες" που έδωσε αυτή και ο Χάρης Καστανίδης στα υπουργεία από τα οποία πέρασαν...

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις προτάσεις της Κοινωνικής Συμμαχίας η Λούκα Κατσέλη υποστήριξε πως είναι υπέρ του "κουρέματος" των δανείων όσων έχουν υποστεί μείωση του εισοδήματος άνω του 20%.
Επίσης υποσχέθηκε πως την άλλη εβδομάδα η Κοινωνική Συμφωνία θα καταθέσει πρόταση νόμου για "κοινωνικά τιμολόγια".

Από την πλευρά του ο Χάρης Καστανίδης επιτέθηκε στον "εξωτερικό παράγοντα" λέγοντας πως είχε χρόνια να ακούσει ξένους να εγκρίνουν τη διεξαγωγή εκλογών στην Ελλάδα και να εύχονται ποια κόμματα θέλουν να κερδίσουν και συνέχισε λέγοντας πως οι παρεμβάσεις εκπροσώπων της Τρόικα για τις εκλογές του θυμίζουν τη δεκαετία του 1960 όταν οι ξένοι είχαν δυνάμεις στην Ελλάδα που εκπροσωπούσαν τα συμφέροντα τους.

Επιτέθηκε μάλιστα με σφοδρότητα εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου, χωρίς να τον κατονομάσει, για το σύνθημα "αρχίζουμε".

"Από πού και με τι αρχίζουν; Δεν έχουν παρελθόν; Δεν υπέγραψαν το δεύτερο Μνημόνιο; Ντρέπονται για το παρελθόν τους; Εμείς είμαστε υπερήφανοι για το παρελθόν μας. Εμείς δεν αρχίζουμε. Εμείς επιμένουμε να εκπροσωπούμε τον ευρωπαϊκό δημοκρατικό σοσιαλισμό"!

Βέβαια, μέχρι στιγμής το νεοσύστατο κόμμα δεν δείχνει να συγκινεί τους ψηφοφόρους (ιδίως των "απογοητευμένων" του ΠΑΣΟΚ) με τις δημοσκοπήσεις να τους φέρνουν λίγο πάνω από το 1%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More