Ο Χίτλερ πρωταγωνιστεί σε διαφήμιση για σαμπουάν στην Τουρκία! (video)


Σάλο έχει προκαλέσει στην Τουρκία η διαφήμιση γνωστού αντρικού σαμπουάν, που χρησιμοποιεί ως κεντρικό πρόσωπο τον Αδόλφο Χίτλερ!
Στη διαφήμιση ο Χίτλερ εμφανίζεται σε μια από
τις χαρακτηριστικές του ομιλίες ενώπιον των Γερμανών και με ηχητικό μοντάζ (στην τούρκικη γλώσσα, παρακαλώ) να λέει: “Εάν δεν φοράς γυναικεία ρούχα, τότε δεν πρέπει να χρησιμοποιείς και γυναικείο σαμπουάν. Τώρα πια υπάρχει το Biomen, σαμπουάν αποκλειστικά για άντρες. Αν είσαι άντρας, χρησιμοποιείς Biomen”.


από τον Κώστα Μανιάτη


Η διαφήμιση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους των σημιτικών οργανώσεων σε όλο τον κόσμο. Η οργάνωση “The Anti-Defamation League” που εδρεύει στις ΗΠΑ και προωθεί την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, εξέδωσε μία καυστική ανακοίνωση, ενώ γνωστοποίησε την θέση της και στον πρέσβη της Τουρκίας στις ΗΠΑ, Ναμίκ Ταν.
Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης και επιζών του ολοκαυτώματος, Άμπρααμ Χ. Φόξμαν, σχολίασε σχετικά : “Nα χρησιμοποιεί μία εταιρεία τον Χίτλερ, υπεύθυνο για την μαζική εξόντωση έξι εκατομμυρίων Εβραίων, για να πουλήσει σαμπουάν, προκαλεί αηδία και είναι ένα αξιοθρήνητο τέχνασμα του μάρκετινγκ. Αποτελεί προσβολή στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια του Ολοκαυτώματος, όσων επέζησαν αλλά και όσων πολέμησαν τότε ενάντια στο Ναζισμό.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ανακοίνωση της Εβραϊκής κοινότητας της Τουρκίας, η οποία ανέφερε ότι η χρησιμοποίηση του δικτάτορα δείχνει τρομερή αναισθησία εκ μέρους της εταιρείας.
Έμπνευση... τι δύσκολο πράγμα !!!!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More