Η κρίση επηρεάζει τη Δεξιά! Στο κρεβάτι...


Θα έχετε ακούσει ίσως από τους παλιότερους, ότι στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, αν δεν ήσουν αριστερός, δύσκολα θα έριχνες κάποια γυναίκα στο κρεβάτι. Μπορεί να πέρασαν χρόνια, μπορεί η νοοτροπία αυτή σήμερα να λέμε ότι δεν υπάρχει, αλλά μία
έρευνα έρχεται να ρίξει και πάλι το ηθικό των δεξιών.
Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία ALCO για λογαριασμό της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, η κρίση έχει μειώσει κατά 58% τις σεξουαλικές επαφές των δεξιών, σε αντίθεση με τους αριστερούς που κυμαίνονται στο 33%. 

από τον Κώστα Μανιάτη

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε 22- 29 Φεβρουαρίου 2012, στο λεκανοπέδιο Αττικής και με προσωπικές συνεντεύξεις, πρωτοτύπησε και είχε και πολιτική χροιά.
Ωστόσο, αναλύοντας συνολικά τα ευρύματα της έρευνας, είναι εμφανές πόσο έχει επηρρεαστεί “προς τα κάτω” η σεξουαλική συμπεριφορά των Ελλήνων, κατά την περίοδο του μνημονίου.
Το τελευταίο τρίμηνο η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών μειώθηκε σε ποσοστό 34%, ενώ η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά το 47% όσον αφορά στην επαγγελματική ζωή και 46% στις διαπροσωπικές σχέσεις των ζευγαριών.
Η έλλειψη διάθεσης για σεξ οφείλεται κυρίως στο άγχος και την ανασφάλεια, ενώ παρατηρείται και απιστία εξαιτίας της αμφισβήτησης του θεσμικού μοντέλου.
Λόγω της κατάστασης που βιώνουμε όλοι μας, οι περισσότεροι αμφισβητούν την πολιτική εξουσία και τους θεσμούς που αυτή υποστηρίζει, με αποτέλεσμα η αμφισβήτηση αυτή να περνά τόσο στην προσωπική τους συμπεριφορά, όσο και στις ερωτικές τους επιλογές.
Οι άνδρες σε ποσοστό 36% - σε έρευνα του 2011 το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 18% - και ηλικία 55- 64 ετών και οι γυναίκες σε ποσοστό 27% οδηγήθηκαν στην απιστία εξ΄αιτίας προβλημάτων μέσα στο σπίτι τους, που ήρθαν στην επιφάνεια όταν τα οικονομικά τους δεδομένα, άλλαξαν.
Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τη φιλία, η οποία φαίνεται να ενδυναμώνει σε τέτοιες δύκολες καταστάσεις.
Το Ανδρολογικό Ινστιτούτο και η ΕΜΑΣ, τα τελευταία 10 χρόνια πραγματοποιούν δύο φορές τον χρόνο, πανελλαδικές έρευνες με προσωπικές συνεντεύξεις, καταγράφοντας τη σεξουαλική συμπεριφορά των Ελλήνων και πώς αυτή επηρεάζεται από πολιτικά, οικονομικά και άλλα σημαντικά θέματα της κοινωνίας.
  
Έτσι, μετά τον "πονοκέφαλο" της γυναίκας, το "έχει κρίση" μοιάζει να είναι η τέλεια δικαιολογία για τον άνδρα...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More