Διάσημοι κολλημένοι με την ομάδα!


Εκατοντάδες κείμενα έχουν γραφτεί για την σχέση του ποδοσφαίρου με τη μουσική, τις ταινίες, την τέχνη αλλά και ακόμα με την πολιτική. Το πάθος για το ποδόσφαιρο δεν
κάνει διακρίσεις και στα γήπεδα έχουμε δει με κόκκινα, πράσινα και κίτρινα κασκόλ διάσημους, που δεν περιμέναμε να βλέπουν φανατικά “μπάλα”. Κάποιοι είναι γνωστοί ποδοσφαιρόφιλοι, κάποιοι άλλοι δεν μιλούν συχνά για τις οπαδικές τους προτιμήσεις, ενώ υπάρχουν και αρκετοί που από απλοί οπαδοί, δεν δίστασαν να  εμπλακούν στα διοικητικά της αγαπημένης τους ομάδας. Ας δούμε λοιπόν μερικούς από αυτούς.

από τον Κώστα Μανιάτη
Υπήρξε περίοδος που πριν από κάθε αγώνα Ολυμπιακού – ΠΑΟ, εκτός από τους παλαίμαχους, είχε γίνει συνήθεια να μιλάει για το παιχνίδι ένας άνθρωπος της πολιτικής. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, γνωστός για τα ερυθρόλευκά του αισθήματα, δεν απουσίαζε ποτέ από μεγάλα ματς. Με τις τελευταίες εξελίξεις όμως και την δυσαρέσκεια του κόσμο για τους πολιτικούς, θα αποτελέσει “κόκκινο πανί” η παρουσία του στο Καραϊσκάκη και όχι με την έννοια που ως οπαδός θα ήθελε. Έτσι φέτος δεν τον είδαμε σε κάποιον αγώνα και ίσως περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να εστιάσει πάνω του κάποια κάμερα του γηπέδου.
Από τον χώρο της υποκριτικής γνωστός Ολυμπιακός είναι ο Κώστας Κόκλας και ας οδηγεί τον “Δικέφαλο” στη σειρά όπου πρωταγωνιστεί φέτος. Από δημοσιογράφους, ο πιο γνωστός είναι φυσικά ο Θέμος Αναστασιάδης, ενώ και ο Νίκος Χατζηνικολάου εκδηλώνει συχνά πυκνά τα αισθήματά του για την ομάδα του Πειραιά.
Ο Νίκος Βουρλιώτης με το τραγούδι του “Γίνε Ολυμπιακός”, έχει δώσει και αυτός τα ερυθρόλευκα διαπιστευτήριά του, αν και περισσότερο θυμόμαστε την εμφάνιση της Βανέσας Αδαμοπούλου στη φιέστα πρωταθλήματος (Νίβο, δείξε κατανόηση).

Από την άλλη  γνωστοί για τα πράσινα αισθηματά τους, είναι οι δημοσιογράφοι Γιάννης Πρετεντέρης (υπάρχει και το γνωστό βίντεο από τα 90’s με το μπουκάλι νερό που πετάει στους παίκτες για να “δροσιστούν”), καθώς και η Λιάνα Κανέλλη, πολιτικός πιά. Ο Παύλος Τσίμας είναι επίσης γνωστός Παναθηναϊκός, όπως και ο Κώστας Καραμανλής. Κατά την διάρκεια μάλιστα προεκλογικού ντιμπέιτ, ο  δημοσιογράφος έδινε πληροφορίες στον Κώστα Καραμανλή, όχι για τις ερωτήσεις που είχε να αντιμετωπίσει, αλλά για την εξέλιξη ενός ματς των πρασίνων.

Στην ΑΕΚ έχουν και εκεί τους δικούς τους διάσημους, που μιλούν συχνά για την ομάδα τους. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, Νίκος Ευαγγελάτος, Γιώργος Μητσικώστας, Κώστας Χαρδαβέλλας, είναι μερικοί μόνο από αυτούς. Ο Γιάννης Βούρος, ηθοποιός και πολιτικός (προς το παρόν), όχι μόνο είναι φανατικός ΑΕΚτζής αλλά έχει εμπλακεί πολλές φορές με τα διοικητικά της ομάδας, όχι όμως από κάποιο επίσημο πόστο. Ο Πάνος Κιάμος και ο Χρήστος Μενιδιάτης δεν έχουν κρύψει και αυτοί τα κιτρινόμαυρα αισθήματά τους.

Ανεβαίνοντας βόρεια, συναντούμε διάσημους οπαδούς του ΠΑΟΚ όπως την Πόπη Τσαπανίδου, την Ράνια Θρασκιά, τη Βίκυ Χατζηβασιλείου αλλά και την εκρηκτική Κατερίνα Στικούδη. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε ποια ομάδα κερδίζει μέχρι στιγμής τις εντυπώσεις...  Βεβαίως, ασπρόμαυροι είναι και οι Βασίλης Καρράς, Κώστας Μακεδόνας, Νίκος Βέρτης. Ένθερμος υποστηρικτής του Δικεφάλου του Βορρά είναι επίσης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος!

Γνωστοί οπαδοί του Άρη είναι ο Σπύρος Χαριτάτος, αλλά και ο Σαλονικιός Αντύπας, ενώ του Ηρακλή φυσικά ο Πασχάλης Τερζής, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και ο Αντώνης Ρέμος, που ασχολήθηκε και ενεργά με τα διοικητικά της ομάδας. Και για όποιον δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο και δεν το ξέρει αυτό, του αρκεί μια βόλτα στην Θεσσαλονίκη και να κοιτάξει προσεκτικά τα “γαλάζια” συνθήματα που κοσμούν τους δρόμους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More