Ο Γούντι Άλεν κάνει άνω κάτω τη Ρώμη

Ο Γούντι Άλεν συνεχίζει να… «απατά» τη Νέα Υόρκη με νέα ερωμένη αυτή τη φορά τη… Ρώμη! Μετά το Λονδίνο, τη Βαρκελώνη και το Παρίσι ο 76χρονος σκηνοθέτης και ηθοποιός πηγαίνει στην «Αιώνια Πόλη» για μια νέα ταινία με κεντρικό θέμα, τι άλλο, τον έρωτα!

Η εικόνα του Ρομπέρτο Μπενίνι να τρέχει στους δρόμους της πόλης μόνο με το… εσώρουχό του, την Πενέλοπε Κρουζ σε ρόλο πόρνης και τον Άλεκ Μπόλντουιν να περιπλανιέται στα στενοσόκακα, η πρωτεύουσα της Ιταλίας ζει σε ρυθμούς… Αλενικούς!

Ο τίτλος της ταινίας είναι «Rome with love» καθόλου τυχαίος αν αναλογιστεί κανείς τη δήλωση του σκηνοθέτη πως «η Ρώμη είναι η πιο ρομαντική πόλη του κόσμου»!

Η ταινία είναι φόρος τιμής σε έναν από τους αγαπημένους σκηνοθέτες του Άλεν, τον Φρεντερίκο Φελίνι, έχοντας αναφορές από το all time classic, «Dolce Vita»! Η έμπνευση έρχεται κατευθείαν από το «Δεκαήμερο» του Βοκκάκιου και την commedia all' italiana της δεκαετίας του 1960.

Το Rome With Love είναι μια σπονδυλωτή ταινία με τέσσερις παράλληλες ιστορίες που ξεδιπλώνονται. Η Ορνέλα Μούτι, η Ελεν Πέιτζ («Juno»), ο Τζέσι Αιζενμπεργκ («The social network»), οΡικάρντο Σκαμάρτσο («Παράδεισος στη Δύση»), η Τζούντι Ντέιβις και η Αλισον Πιλ συμπληρώνουν το ψηφιδωτό της ρομαντικής κωμωδίας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More