«Κίτρινη» κόντρα στη Βουλή!

Μετωπική μεταξύ του Υπουργού Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη πριν από λίγο στη Βουλή.
Φαίνεται πως στο ΛΑ.Ο.Σ δεν θα ξεχάσουν εύκολα την… «προδοσία» του πρώην στελέχους τους και με αφορμή τη συζήτηση, με την διαδικασία του επείγοντος, του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί, ο Αστέριος Ροντούλης εξαπέλυσε μύδρους εναντίον του πρώην συνοδοιπόρου του.
«Υπάρχουν υπουργοί που πρέπει να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, αλλά η Βουλή πρέπει να κάνει τη καθαρή δουλειά», επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ και πρότεινε να αποσυρθούν όλοι οι βουλευτές για να μην ψηφιστούν, όπως είπε, «τα νομοσχέδια με φωτογραφικές διατάξεις».

Τότε επενέβη η Βάσω Παπανδρέου, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών
Έντονη, και ζήτησε από τον Αστέριο Ροντούλη να ανακαλέσει χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτα» τα υπονοούμενα που άφησε.

«Είναι απαράδεκτο αυτό που είπατε. Πρέπει να ανακαλέσετε. Δεν μπορεί να κατηγορείτε την κυβέρνηση και να μιλάτε για υπουργούς που κάνουν βρώμικη δουλειά και εμείς κάνουμε τη καθαρή δουλειά. Να μην βρίζετε. Δημοκρατικό είναι να μιλάτε με επιχειρήματα και να μην βρίζετε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όταν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ζήτησαν από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο να κατονομάσει ποιους εννοεί, εκείνος απάντησε: «Είναι αυτοί που όταν ήταν σε άλλο κομματικό σχηματισμό, καυτηρίαζαν αυτές τις τακτικές και τώρα, υπό το πρόσχημα νεοφιλελεύθερων προταγμάτων, αποδέχονται τέτοιου είδους πρακτικές».

Ο υπουργός Μεταφορών απάντησε στις επιθέσεις τονίζοντας πως το 90% του νομοσχεδίου αφορά μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας και πρέπει να ψηφιστούν μέχρι τέλη Μαρτίου και απάντησε («γιατί είχε τη μύγα»): «Τα άλλα, με τις βρώμικες δουλειές, τα αντιπαρέρχομαι μάλλον ως ασήμαντα». Είμαστε μια… ωραία ατμόσφαιρα και είμαστε ακόμη στην αρχή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More