Θες να αδυνατίσεις; Φάε... σοκολάτα!!!


Χαράς ευαγγέλια για τους λάτρεις της σοκολάτας αλλά και αυτούς που... απέχουν από το σεξ! Μια θαυμάσια διαπίστωση, πάνω στην ώρα που θα αρχίσουν να ξεμυτίζουν τα
σοκολατένια Πασχαλινά αυγά! Σπάστε τα άφοβα και αρχίστε να τα τρώτε χωρίς ενοχές!

Οι εραστές της σοκολάτας σίγουρα θα ενθουσιαστούν με τα ανατρεπτικά νέα που ακολουθούν: Επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι τρώγωντας κάποιος  σοκολάτα αρκετές φορές την εβδομάδα, μπορεί  να διατηρεί μια όμορφη σιλουέτα και ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να έχει ακόμα και μικρότερο βάρος από αυτούς που τρώνε λιγότερη εώς και καθόλου σοκολάτα.
από την Τζο Αν Χείλαρη

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την δρα Μπεατρίς Γκολόμπ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια  μελέτησαν τη διατροφή περίπου 1.000 εθελοντών ηλικίας 20 έως 85 ετών και συσχέτισαν την ποσότητα των θερμίδων που κατανάλωναν με το δείκτη μάζας σώματος και την αναλογία του βάρους τους.
Σύμφωνα με την έρευνα , έχει περισσότερη σημασία όχι  η  ποσότητα σοκολάτας που τρώει κάποιος, αλλά η συχνότητα. Όσοι έτρωγαν πέντε μερίδες σοκολάτας την εβδομάδα, είχαν 2,3 έως 3,2 κιλά λιγότερο βάρος, σε σχέση με όσους δεν έτρωγαν καθόλου σοκολάτα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η σοκολάτα κάνει καλό στην υγεία. Και άλλες μελέτες στο παρελθόν έχουν έδειξαν ότι η σοκολάτα, κυρίως η μαύρη, βρίθει από ευεργετικούς παράγοντες για την υγεία μας:
  1. Βάσει των στοιχείων που προκύπτουν, η σοκολάτα μπορεί να μας προστατέψει από τον καρκίνο και από καρδιοαγγειακά προβλήματα, εξ αιτίας της μεγάλης ποσότητας κατεχινών που περιέχει. Οι κατεχίνες είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο συναντάμε στο τσάι. Προς έκπληξή μας η περιεκτικότητά τους στη σοκολάτα είναι τέσσερις φορές περισσότερες από αυτή του πράσινου τσαγιού.
  2. Η σοκολάτα επίσης, περιέχει ενδορφίνες, οι οποίες εκτός του ότι τονώνουν τη μνήμη είναι γνωστό πως έχουν και αντικαταθλιπτική δράση. Ταυτόχρονα λειτουργούν και ως φυσικό ναρκωτικό που ανακουφίζει από τους χρόνιους πόνους.
  3.  Όλα αυτά τα στοιχεία μαζί με τις βιταμίνες που μας προσφέρει (Β1, Β2, D και Ε) κατατάσσουν τη σοκολάτα σε μία από τις πιο απολαυστικές κι ευεργετικές τροφές
  4. Η σοκολάτα έχει συσχετιστεί θετικά και με μειωμένο κίνδυνο εμφράγματος, ότι κατεβάζει την  πίεση του αίματος, το  επίπεδο της χοληστερόλης, της ινσουλίνης κ.α.  
  5. Κυρίως η μαύρη σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες καταπολεμούν τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες, τις ασταθείς χημικές ουσίες που κάνουν ζημιά στα κύτταρα

Μια μπάρα σοκολάτα περιέχει  αρκετή ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά, παρέχοντας πάνω από 200 θερμίδες όμως περιέχει επίσης συστατικά που ευνοούν την απώλεια βάρους. Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί και οι διατροφολόγοι συστήνουν αφενός την κατανάλωση μαύρης σοκολάτας που έχει τα μεγαλύτερα οφέλη, αφετέρου την μέτρια κατανάλωση, καθώς η υπερβολή βλάπτει.
Τώρα πια δεν υπάρχουν δισταγμοί για την κατανάλωση της σοκολάτας με κάθε αφορμή και σε κάθε μορφή, αλλά μην ξεχνάτε «παν μέτρον άριστον».

1 σχόλια:

Ωραία...και ήθελα κάτι γλυκό τώρα!!!

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More