Τελικά τα ζόμπι δεν είναι χορτοφάγα*


Κατά καιρούς τη μικρή μας οθόνη κατακλύζουν βρικόλακες, λυκάνθρωποι, μάγισσες και φαντάσματα, μέχρι και εξωγήινοι. Όμως το Σεπτέμβριο του 2010 ξεκίνησε η απέλαση μια άλλης απειλής… Αυτής των ζόμπι.
 Προσωπικά θεωρώ τα ζόμπι αποκρουστικά (έπρεπε να περάσει μια δεκαετία για να δω το “Thriller” του Michael Jackson) αλλά η σειρά
The walking Dead”, έδωσε μια ξεχωριστή διάσταση στον όρο ζόμπι. Πέρα από τους ζωντανούς-νεκρούς οι τηλεθεατές έχουν τη δυνατότητα να μπούνε στον μικρόκοσμο μιας ομάδας ανθρώπων, να ζήσουν τον αγώνα τους για επιβίωση (να δούμε ποιος-ποιος θα φαγωθεί) και φυσικά να πάρουν μια γερή δόση από τα προσωπικά τους δράματα.

από τη Μάρθα Παπαδημητρίου

Πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο σερίφης Ρικ Γκράιμς, ο οποίος ξυπνώντας από κώμα ανακαλύπτει πως γύρω του όλα είναι διαλυμένα και ζόμπι αλωνίζουν αμέριμνα. Φυσικά η γυναίκα του και το παιδί του είναι εξαφανισμένοι. Για καλή του τύχη βρίσκει μια ομάδα ανθρώπων, με τους οποίους εγκαταλείπει την πόλη που είναι γεμάτη από ζόμπι, ξανασμίγει με την οικογένειά του και όλα μοιάζουν ρόδινα… για λίγο τουλάχιστον.

Η ιστορία, λοιπόν, επικεντρώνεται στον αγώνα των πρωταγωνιστών για επιβίωση, αλλά στην ουσία, αυτό που πάντα κυριαρχεί είναι οι ανθρώπινες σχέσεις, που είναι ιδιαίτερα τεταμένες… (ειδικά αν σε κυνηγάει ο γείτονας σε σου φάει το πόδι). Το ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα στον Ρικ, τη γυναίκα του και τον κολλητό του κάνει τα πράγματα πιο πολύπλοκα, ο ξαφνικός χαμός ατόμων από την ομάδα καθώς και η ανακάλυψη μιας φάρμας με ζόμπι, προκαλούν πολλές αναταραχές. 

Προσωπική μας άποψη; Είναι μια καλογυρισμένη σειρά, με ωραίες ερμηνείες, από σχετικά άγνωστους ηθοποιούς και σασπένς, που αξίζει την προσοχή σας. Εξαιρετική είναι και η δουλειά που έχει γίνει στο μακιγιάζ με τα ζόμπι να μοιάζουν τρομακτικά αληθινά, κάτι που ανεβάζει την τηλεθέαση ακόμα πιο ψηλά. Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ξεκινάει η τρίτη σεζόν της σειράς από το κανάλι AMC.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε το Walking Dead, που μας σύστησε τους “Wye Oak” και το τραγούδι “Civilian

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More