Και... πάμπλουτες και... χήρες! Η λίστα του Forbes με τις πλουσιότερες γυναίκες!

Είναι γυναίκες που κληρονόμησαν την περιουσία τους από τον πατέρα τους ή τον σύζυγο τους και οι πραγματικά οι αυτοδημιούργητες περιπτώσεις είναι ελάχιστες! Οι περισσότερες είναι Αμερικανίδες και έχουν αύξηση κερδών από την περσινή χρονιά. 

Στη λίστα που ακολουθεί παρακάτω φιγουράρουν οι 10 πρώτες. 



από την Τζο Αν Χείλαρη

1. Κρίστι Γουόλτον - Αμερική
Με περιουσία που εκτιμάται συνολικά στα 26,5 δισ. δολάρια, η 56χρονη καταλαμβάνει την πρώτη θέση της σχετικής λίστας για δεύτερη συνεχή χρονιά. Απόκτησε τη θέση, μετά το θάνατο του συζύγου της, Τζον Γουόλτον, αδελφό της Άλις Γουόλ, που βρίσκεται στην Τρίτη θέση της λίστας και στον οποίο άνηκε ένα μερίδιο της αλυσίδας πολυκαταστημάτων Wal Mart.




2. Λίλιαν Μπετανκούρ - Γαλλία
Πρόκειται για τη πλουσιότερη γυναίκα της Γαλλίας, και είναι η κληρονόμος της αυτοκρατορίας της L’ Oreal, με περιουσία της τάξης των 24 δισ. δολάρια. Απασχόλησε τα Μέσα με τις δικαστικές διαμάχες που είχε με την κόρη της, η οποία φοβόταν ότι ο πολυτελής τρόπος διαβίωσης της μητέρας της και τα «δώρα» που προσέφερε θα μείωναν την περιουσία που περιμένει να κληρονομήσει. 




3. Άλις Γουόλτον - Αμερική
Η περιουσία της αγγίζει τα 21,2 δισ. δολάρια και οφείλεται στην αλυσίδα πολυκαταστημάτων Wal Mart μιας και ο πατέρας της υπήρξε ιδρυτής της. 









4.Τζορτζίνα Ράινχαρτ - Αυστραλία 
Οφείλει την παρουσία της στη λίστα λόγω μιας τεράστιας συμφωνίας που έκανε με Κορεάτικη εταιρεία χάλυβα και της απέφερε κέρδη της τάξεως των 18 δισ. δολαρίων. 









5. Άιρις Φοντμπόνα - Χιλή 
Την περιουσία της, ύψους 17,8 δισ. δολάρια, την οφείλει στο σύζυγο της Αντρόνικο Λούκσικ ο οποίος πέθανε το 2005. Ορυχεία χαλκού, βιομηχανίες και ξενοδοχειακές μονάδες ήταν μόνο μερικές από τις επικερδείς δραστηριότητες του συζύγου της.






 

6. Μπιργκίτ Ράουσινγκ – Σουηδία 
Μια λαμπρή επιχειρηματική ιδέα του πατέρα του συζύγου της, ήταν αρκετή για να τις εξασφαλίσει μια άνετη διαβίωση αλλά και την έκτη θέση στη λίστα με τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου, με περιουσία που φτάνει τα 14 δισ. δολάρια! Η εταιρία συσκευασιών T etra Laval, που διαχειριζόταν ο σύζυγος της μέχρι το θάνατο του έφερε επανάσταση στη συσκευασία υγρών προϊόντων όπως το γάλα και οι χυμοί. 




7. Τζακλίν Μαρς – Αμερική 
Οι γνωστές σοκολάτες Mars και Snickers είναι προϊόντα της εταιρίας ζαχαρωτών που ίδρυσε ο παππούς της και στη συνέχεια διεύθυνε ο πατέρας της. Το όνομα της οικογενειακής επιχείρησης που ταυτίζεται με το επώνυμο της Τζακλίν είναι Μαρς. Η περιουσία της εκτιμάται στα 14 δισ. δολάρια. 






8. Σούζαν Κλάτεν - Γερμανία
Η 48χρονη κληρονόμος της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW αλλά και της εταιρίας φαρμάκων Altana, έχει περιουσία που εκτιμάται στα 13 δισ. δολάρια! 









9. Αν Κοξ-Τσέιμπερς – Αμερική 
Η 92χρονη κόρη του ιδρυτή της Cox Enterprises, έχει περιουσία που αγγίζει τα 12,5 δισ. δολάρια. Σήμερα στην εταιρία που ίδρυσε ο πατέρας της, ανήκουν 17 εφημερίδες, 15 τηλεοπτικοί σταθμοί και 86 ραδιοφωνικοί! 








10. Σαβίτρι Τζιντάλ - Ινδία
Μετά το θάνατο του συζύγου της και μεγιστάνα του ατσαλιού και της ηλεκτρικής ενέργειας, η 61χρονη Ινδή Σαβίτρι Τζιντάλ έχει περιουσία που φτάνει τα 11 δισ. δολάρια. Η περιουσία τους μειώθηκε αισθητά όταν η κυβέρνηση της Ινδίας απαγόρευσε την εξόρυξη χάλυβα. 







Όπως θα παρατηρήσατε στις φωτογραφίες, οι περισσότερες είναι όχι απλά συμμαθήτριες με τις Καρυάτιδες αλλά τις περνάνε τουλάχιστον τρεις τάξεις. 
Με ένα σύνολο περιουσίας που αντιστοιχεί αθροιστικά στα 248 δισεκατομμύρια δολάρια για τις 21 πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου, μπορούμε να πούμε πως οι «αμαρτίες γονέων» δεν παιδεύουν πάντα τα τέκνα τους αλλά έχουν τη δυνατότητα να τους εξασφαλίζουν μια «καλή» κυριολεκτικά ως τα βαθιά γεράματα. 
Αν δεν είστε από τους τυχερούς που έχουν γονείς από «τζάκι» τότε οι ελπίδες σας περιορίζονται μόνο στις «σωστές» επιλογές συντρόφων και φυσικά στην σκληρή δουλειά. 

Αν είστε πατριώτες, Πάνε Καμμένε, Γιώργο Καρατζαφέρη, στείλε κάποιον "μουτζαχεντίν", όμορφο, συνεργάτης σας, να φέρει τα λεφτά στη χώρα...
"Για την Ελλάδα ρε γαμώτο"!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More